Nieuws

Alles over de afvalcontainer

Zoals je op mijn voorpagina kan lezen, ga ik graag diep in op een onderwerp. Zo leer ik iedere dag weer wat nieuws. Ik blog graag over mijn hobby’s en over leuke producten. Maar ik wil de wereld ook graag een stapje verder helpen. Daarom blog ik ook over zeer praktische onderwerpen. Dit is zo een blog over een praktisch onderwerp met vandaag als thema: een afvalcontainer huren.

Soorten containers

Misschien wil je wel verbouwen of je garage eens helemaal leeg halen. In zo een geval heb je te veel afval om in je normale grijze container te stoppen. Dan is het dus tijd om een aparte container te huren. Maar als je denkt dat je gewoon de eerste de beste container kan huren en deze vol kan gooien met alles wat je maar tegenkomt, heb je het helaas mis. Er bestaan namelijk allerlei verschillende soorten containers. Welke jij nodig hebt, hangt er maar net vanaf wat je allemaal wil weg gooien en misschien heb je zelf twee verschillende nodig. Gelukkig kan een verhuurbedrijf je helpen in de zoektocht naar een perfecte container. Zo zal dit bedrijf je waarschijnlijk vragen welk afval je weg wil gooien. Ga je verbouwen, dan zal je afval waarschijnlijk voornamelijk uit hout, schoon puin en bouw- en sloopafval bestaan. Lees hierbij goed de voorwaarden van je verhuurbedrijf, wat hier allemaal in mag. Zo mag er bij bouw- en sloopafval bijvoorbeeld maar maximaal een bepaald percentage aan glas of dakafval zijn. Ook mag er bij een bouw- en sloopafval container vaak wel wat hout en schoon puin in, maar ook hier kan een maximaal percentage op zitten. Wil je dus meer schoon puin weg gooien dan dat percentage, dan zal je ook een aparte schoon puin container nodig hebben. Heb je daarnaast asbest in het materiaal dat je wil slopen? Ga dan voor een extra container voor asbest houdend afval. Houdt er rekening mee dat hier geen afval in mag wat niet asbest houdend is. Ga je niet verbouwen maar alleen eens grondig opruimen? Dan kan je het beste gaan voor een grofvuil container. Hier kan je allerlei meubels, kleding en tapijt in kwijt. Maar ook hout metalen en kunststoffen. Mocht je met je tuin aan de slag gaan, dan heb je of een groen- en tuinafval of een schone grond container nodig.

Formaat

Naast het soort afval wat er in een container mag, bestaan er ook nog verschillen in de formaten die je kan huren. Het is verstandig om hier van te voren goed over na te denken. Een te kleine container zal te snel vol zitten en vervangen moeten worden en op die manier voor extra kosten zorgen. Een te grote container daarentegen krijg je niet vol en dus betaal je onnodig voor deze lege ruimte. Bij twijfel raad ik aan om in overleg te gaan met het verhuurbedrijf.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button