Lifestyle

Binnenzonwering op maat van je wensen

Of je nu de zon buiten wilt houden of juist veel licht wilt doorlaten zonder dat dit iets afdoet aan je privacy dan kun je tegenwoordig prachtige zonwering kopen die je de mogelijkheid biedt om dit op een efficiënte manier te regelen. Het enige probleem is dat de opties eindeloos zijn en de perfecte binnenzonwering kopen vraagt dan ook tijd. Want hoe jammer zou het zijn dat je de eerste de beste zonwering koopt en er dan achter moet komen dat er zoveel meer mogelijkheden zijn.

 

Soorten binnenzonwering

Ben je net verhuisd en op zoek naar zonwering voor je huiskamer of de andere kamers in huis? Of ben je gewoon aan verandering toe? Laat me je meenemen in een zoektocht naar de zonwering die past bij jouw wensen. Want de keuze is groot en elk soort zonwering geeft zijn eigen sfeer en heeft andere functionaliteiten. In de huiskamer wil je waarschijnlijk zonwering hebben die het licht doorlaat, terwijl je in de slaapkamer eerder een verduisterend effect wilt hebben.

 

Zonwering in de huis- en slaapkamer 

Laten we beginnen met de huiskamer. Hier kun je eigenlijk alle kanten op en eender welk soort zonwering gebruiken naar eigen smaak. Denk hierbij aan houten jaloezieën, rolgordijnen, plissé gordijnen, etc. Rolgordijnen, omdat deze naast zonwerend zich ook perfect lenen voor extra verduistering. Ze worden dan ook vaak gebruikt in slaapkamers. Rolgordijnen zijn bovendien verkrijgbaar in bijna elke kleur, waardoor ze in elke kamer gebruikt kunnen worden. 

Over het algemeen niet zo bekend als binnenzonwering, maar een optimale licht- en warmteregeling zijn plissé gordijnen. Dankzij het nieuwe mechanisme Top/Down en Bottom/Up kun je bovendien op elk moment zelf bepalen welk deel van je raam wordt bedekt door het gordijn. 

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je 180 graden kunt draaien waardoor je ze helemaal open kunt zetten en het licht binnen laten, maar ook helemaal dicht kunt doen een het licht buiten houden, of juist ergens tussen in. Ze zijn geschikt voor het bedekken van grote ramen. Je kunt ze handmatig bedienen, maar tegenwoordig zijn er ook soorten beschikbaar met elektrische bediening.

Verder kun je ook kiezen uit vouwgordijnen, shutters, duo rolgordijnen en nog veel meer. Kortom keuze genoeg om je ramen op een knusse, maar vooral efficiënte manier te bekleden met zonwering.

 

Vochtbestendige zonwering in de badkamer

In de badkamer is het belangrijk dat je zonwering tegen vocht kan en dat deze voldoende privacy biedt. Aluminium jaloezieën zijn hier ideaal, want ze zijn vochtbestendig, eenvoudig schoon te maken en ze geven een strakke, maar warme uitstraling aan je badkamer. Let er bij de aankoop wel op dat je aluminium jaloezieën koopt die speciaal geschikt zijn voor de badkamer, zonder stoffen ladderband, want met stof loop je het risico dat het gaat schimmelen. Heb je een draai-kiepraam in je badkamer? Kies dan voor aluminium jaloezieën die je op dit soort ramen kunt bevestigen, zodat je je raam zonder problemen kunt openzetten om te ventileren.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button