Nieuws

Blijf in beweging, op jouw manier

Met het mooie weer gaat iedereen weer lekker naar buiten. Of althans, dat is het idee. We zien vooral kinderen en fietsers buiten. Die eerste groep is eigenlijk het hele jaar door wel in de speeltuin te vinden. Weer of geen weer. Maar het is voor iedereen belangrijk om te bewegen. Dat hoeft niet eens persé buiten. Het mag best binnen, in een sportschool bijvoorbeeld. Hoe je dat doet en waar kan je helemaal aanpassen op de behoefte van jouw lichaam. Eén ding is in ieder geval zeker, ieder lichaam heeft behoefte aan beweging.

Ken je grenzen

Als je al heel lang niet hebt gesport of denkt dat je dat niet kan door een blessure, ga dan langs bij een arts. Deze kan jou vertellen wat je precies wel en niet kan doen. Ook kan je meteen je waardes laten meten. Dan weet je of je glucosamine op pijl is en of je verder tekorten hebt of meteen door kan naar de ringen. Bij wijze van spreken dan hé. Vooral goed om te weten is hoe je om blessures heen kan sporten. Hier kan een arts of fysiotherapeut vaak bij helpen. Eén slecht gewricht hoeft namelijk niet te betekenen dat de rest van je lijf niet kan bewegen.

Maak het leuk!

Sporten wordt vaak bestempeld als een moeten. En dat terwijl het hartstikke leuk kan zijn. Zelf vind ik het maar niets om in de sportschool op die machines te werken. Ik doe veel liever een circuit training met allerlei verschillende oefeningen zonder machines. Ook helpt het om samen te sporten. Je bent dan samen bezig en de tijd gaat veel sneller. Let wel op, dat het niet té gezellig wordt, er moet immers nog wel gewerkt worden. Daarnaast kan je elkaar motiveren als de ander even geen zin heeft.

Stukje discipline

Om bezig te blijven als de nieuwigheid eraf is, zal het aankomen op discipline. Natuurlijk is het lekker om op zaterdagmorgen nog wat langer in bed te blijven liggen om vervolgens naar de ontbijttafel te rollen en daar aan toast en eieren te beginnen. Maar geloof me, dat stuk toast en die eieren zullen 100 keer lekkerder smaken als je je van tevoren in het zweet gewerkt hebt en daarna hebt gedoucht. Dat geeft veel meer een gevoel van voldoening. Met dat uurtje extra op bed liggen, winnen we immers niets.

Door deze tips te volgen, ben jij in no time weer in beweging en klaar voor het bikiniseizoen.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button