LifestyleNieuws

De ideale werkkamer

Een goede werkkamer kan je productiviteit ontzettend verhogen, net zoals een slecht ingerichte werkkamer je productiviteit daadwerkelijk kan verlagen. Ik zelf had hier nooit echt bij stilgestaan, totdat een vriendin me een keer liet zien hoe veel verschil het maakt. Vandaag wil ik het hebben over een aantal factoren die een enorme rol spelen in jouw werkkamer, zoals je verlichting, je bureaustoel en je algehele verdere inrichting. Let’s go!

Verlichtend

Ten eerste; verlichting! Ook hier was ik me niet bewust van voordat ik erover werd verlicht, maar de verlichting van je werkkamer is ontzettend belangrijk voor je productiviteit. Verschillende soorten verlichting hebben namelijk verschillende bijwerkingen. Allereerst maken we meestal een onderscheid tussen warm en koud licht. Bij warm licht moet je denken aan alles van geel tot rood, en bij koud licht denkt men meer aan wit en blauw licht (en soms groen). Deze kleuren licht, net zoals hun felheden, hebben verschillende uitwerkingen. Van dieper, warmer licht, zoals rood, krijg je vaak een bepaalde rush van adrenaline, terwijl je van zachter warm licht, denk zacht geel, juist enorm ontspant. Dit licht is sowieso zachter voor je ogen dan koud licht. Hierom hebben de meeste moderne computer –en telefoonschermen een modus waarin het scherm warm licht uitstraalt, zodat je ogen minder belast raken. Een scherm zendt namelijk van nature koud licht uit. Koud licht werkt aan de ene kant kalmerend en intellectueel prikkelend, maar lange exposure aan koud licht zorgt dus voor vermoeide ogen. Denk bij de verlichting van je werkkamer dus goed na over wanneer je welk soort licht gebruikt. Kouder licht is goed voor een schrijf –of studeersessie, en warmer licht is goed voor als je lang ergens over gebogen bent.

De stoel

Ten tweede is het ook erg belangrijk hoe je zit. Een goede bureaustoel heeft een aantal kenmerken waar je op kan letten. Allereerst zijn alle goede bureaustoelen voorzien van een rugleuning die tot aan je nek of kruin komt. Zo wordt je gehele rug ondersteund. Ook moeten je voeten op de grond kunnen staan als je zit, en je knieeën zich kunnen buigen in een hoek van 90 graden. Voor je armen geldt eigenlijk hetzelfde. De ideale houding, die een goede bureaustoel je als het goed is verschaft, is helemaal recht kunnen zitten en toch ontspannen je werk kunnen doen. Onderschat nooit een goede stoel, deze permitteert je om veel langer te zitten en te werken dan je voor mogelijk achtte.

Je werkkamer is dus erg belangrijk voor je productiviteit. Zorg voor de juiste stoel en de juiste verlichting, en zet voor de rest dingen in je werkkamer waar jij blij van wordt en inspiratie uit haalt. Maak de kamer niet te druk dat het af gaat leiden, maar maak het nog steeds jouw werkkamer.

 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button