Lifestyle

De juiste zeilkleding

We leven met z’n alleen in Nederland. Een land wat bekend staat om haar grote hoeveelheden water. Je hebt plassen, meren, rivieren, noem het maar op. Dit betekent dat er ook veel mensen zijn die genieten van de watersport. Ik heb het dan niet per definitie over die harde watersporten zoals kitesurfen en waterskiën, maar voornamelijk over mensen die genieten van de pleziervaart. Dit is immers de grootste groep mensen. Toch wil ik deze mensen wat bijleren als het gaat over de juiste kleding. Er is niet bepaald een correcte outfit die gepaard gaat met de pleziervaart, maar wel eentje die gepaard gaat met zeilen. In andere woorden het is niet zoals bij golf, waarbij je als man verplicht een polo aan moet hebben en als vrouw een rokje. Als je tegen mensen praat over de correcte zeilkleding dan denken ze vaak aan zo’n outfit. Een man met een strakke polo die aan het stuur staat van een zeilboot die over het Ijsselmeer scheert. Dit kan niet verder van de waarheid liggen. 

Fieten boven fabels

Het is waar dat moderne media misschien zelfs u heeft doen geloven dat het beeld wat ik ik hierboven beschrijf het juiste beeld is. Maar dit is niet het geval. Zelf zeil ik al vijftien jaar en heb ik nooit in zo’n outfit op een boot gestaan. Echte zeilers dragen zeilpakken. Dit zijn waterdichte overalls die ervoor zorgen dat je het onstuimige water van de Noordzee of een storm op het Ijsselmeer kan trotseren. In een polo word je binnen geen tijd nat door de hoge golven die tegen je boot aanslaan. Vervolgens vliegt de wind met een snelheid van wel dertig kilometer per uur langs je natte kleding en koel je snel af. In extreme gevallen heb ik dit zelfs zien lijden tot onderkoeling! Investeer daarom altijd in de juiste zeilkleding. Mensen hebben voor je de fout gemaakt om te kiezen voor iets modieus in plaats van iets praktisch. Wees niet zo’n persoon maar denk rustig na wat je wil doen met je boot. Is het rustig varen over het Ijsselmeer? Doe dan gerust een polo aan. Maar als het stormt of je gaat de zee op, bereid je dan voor en trek een zeilpak aan!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button