Nieuws

De kosten van een ZZP’er in de bouw

In de bouw is altijd werk. Tegenwoordig kan iedereen die handig is met zijn of haar handen een goede baan vinden in de bouw. Maar wat nu als je als ZZP’er aan de slag gaat? Wat moet je regelen en wat vooral niet? Welke materialen schaf je alvast aan en welke kunnen nog even wachten? Heel veel vragen die allemaal beantwoordt kunnen worden.

De eerste stappen

Je hebt de afgelopen periode best veel aanvragen gehad van mensen om je heen die je graag inzetten vanwege je handigheid. Hieruit komen weer nieuwe opdrachten en die betalen goed. Wat moet je nu al eerst gaan regelen en waar moet je allemaal over nadenken? Er komt een hoop bij kijken wanneer je voor jezelf wilt starten. Allereerst in het slim om informatie op internet te zoeken. Bekijk eens waar er allemaal vraag naar is en of jij hier ook op kunt inspelen. Tegelijkertijd moet je bedenken of je ervoor kiest om je in één iets te specialiseren of dat je ervoor kiest om op meerdere vlakken inzetbaar te zijn. Vervolgens, wanneer je bovenstaande zaken echt goed op een rijtje hebt, is het goed om je in te schrijven bij de KVK. Dan ben je geregistreerd en kun je alvast van start!

Materialen en spullen

Als beginnend ZZP’er heb je misschien nog niet het budget om gelijk alle materialen aan te schaffen. Wil je bijvoorbeeld elektrisch gereedschap kopen? Kijk dan goed naar de verschillende opties die er zijn. In het begin heb je vast niet al het gereedschap op dagelijkse basis nodig, dus misschien is het ook een optie om elektrisch gereedschap te huren. Vooral dit soort gereedschap is erg prijzig en direct een enorme investering. Bij de aanschaf komt ook gelijk onderhoud van alles kijken en wanneer je kiest voor huren heb je hier geen omkijken na. Je voorkomt ook dat gereedschap stof staat te vangen als het een tijdje niet wordt gebruikt. Het is belangrijk om als startende ZZP’er een potje op te bouwen waar je dan later dit soort uitgaven van kunt doen. Zorg eerst dat je stabiel bent en op regelmatige basis opdrachten voor jezelf hebt!

Heel veel regelen

Met het inschrijven bij de KvK ben je er nog niet. Ja, je staat nu geregistreerd en je kunt aan de bak, maar de opdrachten komen natuurlijk niet vanzelf. Bouw een goed netwerk op waar je opdrachten uit kunt halen. Wees altijd precies in je werk want mond tot mond reclame gaat in deze wereld heel snel! Als laatste tip wil ik je meegeven om te zorgen dat je een goede achterban hebt. Zorg dat jij je bezig houdt met ondernemen en schakel daarom hulp in op bijvoorbeeld administratief gebied. Iedere ondernemer heeft zijn eigen kwaliteiten en als die van jou op het gebied liggen van klussen, hou je dan daarbij. Er zijn heel veel bedrijven die de boekhouding kunnen doen voor een ZZP’er, zorg dat jij je daarin goed laat informeren. Heb je dit allemaal op een rijtje? Dan kan het ondernemen beginnen!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button