Duurzaamheid

De sfeermaker in elk interieur, de lampen.

Een huis moet natuurlijk sfeervol zijn. Alles beter dan een saaie ruimte wat ook saaiheid en leegte uitstraalt.  Je moet je verwelkomt voelen wanneer je een ruimte binnen loopt. Of in sommige gevallen moet je ook gewoon een fijne sfeer kunnen vormen wanneer je in de avond op de bank zit. Of juist wanneer je een leuk etentje hebt bij jou thuis. Want sfeer zorgt er natuurlijk voor dat het gezellig is. Al moet je daar zelf ook wat voor doen. Maar het is fijn als er een klein begintje gemaakt is. Want een goed begin, is het halve werk. Lekker cliché maar zeker wel waar.

Hang lampen of staande lampen?

Het is natuurlijk wat er in jouw interieur past. En waar jouw voorkeur ligt. Er zijn gigantisch veel varianten te vinden op de lampen. Of je nu gaat voor een designer hanglamp of voor een klassieke staande vloerlamp. Op alles is er wel iets te vinden. Het belangrijkste is wat jij mooi vindt en wat er binnen jouw interieur past natuurlijk.  Dus waar gaat jouwe voorkeur naar uit?

Het kleur licht.

Wat helemaal belangrijk is om over na te denken, is welk kleur licht je in huis wilt halen. Want wil je echt wit licht, of wil je met een gele ondertoon hebben? Dit kan namelijk erg bepalend zijn voor het gehele interieur en de sfeer die je in huis haalt. Het zou zonde zijn wanneer je goed over jouw interieur hebt nagedacht, en er dan niet het juiste licht hangt in de ruimtes. Zo kan het gelijk helemaal kapot slaan. Je wilt natuurlijk niet dat het licht te fel is, maar ook niet te zwak of dat het de kleuren in je interieur scheef trekt. Dan is alle moeite natuurlijk voor niets geweest en dat zou wel erg zonde zijn. 

Industrieel of weg gewerkt.

Ga jij voor lampen die goed zichtbaar zijn, of die een beetje zijn weggewerkt in de muren zodat ze minder opvallen? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. En iedereen heeft daar zijn eigen voorkeur aan. Sommige mensen doen het half half. Dus ze hebben wel echt een eyecatcher, bijvoorbeeld een industriële lamp, en doen veel licht zo goed mogelijk weg werken. Maar dat is natuurlijk wat jij zelf wilt, en wat er allemaal past bij jouw interieur.

En ben je niet zo’n liefhebber om altijd maar lampen aan te hebben staan en die te dimmen voor wat sfeer? Kaarsen zijn natuurlijk ook echte sfeermakers. Laat ze alleen nooit branden wanneer je niet in de buurt bent. Dus maak ze altijd uit wanneer je of weg gaat of gaat slapen bijvoorbeeld.  

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button