Nieuws

De toekomst is hier: mistbeveiliging

Laatst hoorde ik mijn ooms bij een familiebarbecue praten over mistbeveiliging. Op dat moment was ik te druk met het grillen van het vlees om me in dat gesprek te mengen. Door alle gezelligheid dacht ik er pas onderweg naar huis weer over na. Ik bleef me toch afvragen wat dat nou precies is, mistbeveiliging, en daarom heb ik het een en ander uitgezocht. Het is vaak zo dat als je je ergens in verdiept, het opeens best interessant blijkt te zijn. Zo ook met dit onderwerp. In deze blog vertel ik je graag meer over het beveiligen met mist.

Wat is het?

Mistbeveiliging is, inderdaad, het beveiligen van een ruimte of pand met behulp van mist. Betekent het dat er een grote mistwolk rondom je pand hangt die inbrekers en andere criminelen op magische wijze tegen houdt? Zeker niet. Mistbeveiliging werkt eigenlijk een beetje zoals de sproeiers van een brandalarm. Wanneer het inbraakalarm afgaat wordt er een signaal afgegeven aan speciale mistgeneratoren. Deze kunnen de ruimte razendsnel vullen met een dichte mist. Net als de watersproeiers die reageren op het brandalarm dus. Ik had hier nog nooit eerder van gehoord, maar was best wel onder de indruk toen ik er meer over te weten kwam. In mijn ogen echt best futuristisch!

De voordelen van mistbeveiliging

Nu vraag je je misschien af wat het voordeel is van mistbeveiliging. Het inbraakalarm is immers al af gegaan en als het goed is, is de alarmcentrale gewaarschuwd. De beveiligers of misschien zelfs de politie is onderweg. De dikke mist die in de ruimtes hangt zorgt er echter voor dat de inbrekers ernstig vertraagd worden in hun vlucht. Ze kunnen namelijk maar een paar centimeter voor zich zien. Dit maakt het onwaarschijnlijk dat de inbrekers nog iets van waarde mee kunnen nemen. Bovendien zullen ze er langer over doen om de uitgang te bereiken, wat de pakkans aanzienlijk vergroot.

Voordelen ten opzichte van andere methoden?

Mistbeveiliging is zeer geschikt voor het beveiligen van winkels en andere bedrijfspanden met een verhoogd risico op inbraak. Beveiligen met mist heeft enkele grote voordelen ten opzichte van gebruikelijke inbraakbeveiliging, zoals rolluiken. Bij een verhuizing naar een ander pand kunt u de mistgeneratoren namelijk gemakkelijk mee nemen. Daarnaast zijn mistgeneratoren gemakkelijk aan te passen aan uw interieur, waardoor ze niet op hoeven te vallen. Anders dan bij een rolluik kan uw gevel er dus hetzelfde uit blijven zien. Bij een rolluik zullen inbrekers bovendien vaak geweld gebruiken om de ruimte te betreden, wat, ook als er niets meegenomen wordt, kan zorgen voor duizenden euro’s schade. Bij mistbeveiliging zult u dit probleem niet hebben.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button