Nieuws

Een beetje schaduw

Een parasol is in mijn ogen echte luxe. Dit voorwerp is onmisbaar op die hete dagen met felle zon. Denk aan een warme middag aan het strand. Dan wil je toch niet de hele tijd in de bloedhete zon liggen? Ook niet goed voor je, trouwens. Een parasol komt uiteraard in verschillende soorten en maten en mag daarom niet onderschat worden. Het is echt niet alleen een grote paraplu, zoals ik me een parasol voorstel. Een parasol is doorgaans zelfs veel groter dan een paraplu. Het wordt tevens ondersteund door een onderstok en staat veel steviger. Parasol is echt het woord dat ik aan de zomer van 2019 zou koppelen, want man man, wat was het soms heet dit jaar!

Parasol in plaats van een zonnescherm

Allereerst wil ik verduidelijken dat een parasol over het algemeen echt stukken minder duur is dan een klassiek geïnstalleerd zonnescherm. Dat is misschien ook wel logisch, want een zonnescherm vereist vakkundigheid in het installeren en dat maakt zeker uit in prijs. Een parasol is gemakkelijk zelf in elkaar te zetten en kan verplaatst worden op welk moment je maar wilt. Ga je buiten eten, maar zit je liever een beetje in de schaduw? Schuiven maar! Wil je even een boekje lezen op het gras? Schuif hem maar weer terug! Dit kan dus allemaal niet zomaar met een zonnescherm.

Schaduw in stijl

Verder kan een parasol ook heel stijlvol staan. Persoonlijk zou ik gaan voor een matte en donkere kleur parasol, maar een lichte parasol kan natuurlijk ook heel gezellig staan. Weet je al een beetje waar je de parasol voor wilt gebruiken? Dan is het misschien raadzaam om de maten op te meten van de plaats waar je hem wilt zetten. Mijn advies is om de parasol groter te nemen dan het oppervlak waar je de parasol wilt neerzetten. Maar hoe groter de parasol, hoe zwaarder hij is. Dus als je nog niet zeker weet waar je hem wilt gaan neerzetten, zou ik geen grote parasol kopen.

Extra’s van een parasol 

Een parasol hoeft niet per se voor de zon gebruikt te worden. Bij regen is een parasol ook zeer geschikt! Vaak raden veel verkopers dit af, omdat het niet zo goed is voor het materiaal ervan. Maar af en toe kan echt geen kwaad, zolang het maar gaat om een klein buitje of wat miezerregen. Laat hem in ieder geval goed uitdrogen na de regen en zet hem beschut of binnen als je de parasol niet gebruikt.

 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button