Lifestyle

Een fanatieke boekenwurm zijn

Als tijdens een sollicitatiegesprek de vraag gesteld wordt of ik iets over mezelf kan vertellen dat niet uit mijn cv blijkt, vertel ik dat ik een ongelooflijke boekenwurm ben. Ik moet dan altijd alleen even oppassen dat ik daar niet enorm over ga uitweiden, want ik kan nu eenmaal niet uitgepraat raken over boeken. Je zou denken dat inmiddels over elk onderwerp en elk thema nu wel vanuit alle gezichtspunten alles verteld is, maar stijlen blijven zo verschillend en blijven vernieuwen, waardoor er altijd weer iets nieuws te ontdekken valt. Ik vind het juist zo frustrerend dat ik in een mensenleven nog niet alle boeken kan lezen die ik zou willen lezen. Hoe meer je van lezen houdt, hoe meer je beseft hoeveel je nog niet kent en gelezen hebt. Het is hetzelfde als met muziek. Er blijven nieuwe stijlen komen en je kent je favorieten, maar weet ook dat er heel veel bands zijn die goede muziek maken die je nog niet hebt beluisterd. Dan besef je even dat het wereldje waarin jij je begeeft, maar heel klein is. Maar dat is eigenlijk alleen maar goed nieuws, want dat betekent dat er altijd weer nieuwe werelden zijn om te ontdekken.

Lievelingsverhaal

Voor mij zijn verhalen altijd belangrijk geweest. Zo weet ik nog welke boeken indruk op mij maakte als kind. Maar er was één verhaal favoriet en dat was het verhaaltje dat mijn moeder zelf bedacht had. Ze verzon het verhaaltje een keer voor het slapen gaan en daarna wilde ik het vaak opnieuw horen. Dan snapte ze niet dat ik er nog geen genoeg van had gekregen. Het was immers maar een simpel verhaaltje. Het ging over een leeuw die ontsnapt was uit de dierentuin. Hij had namelijk zin eens een wandeling te maken en te kijken hoe het leven buiten de dierentuin was. Vervolgens kwam het belangrijkste deel, want dan vertelde ze dat hij onze straat in kwam lopen, waarbij ze onze straatnaam noemde. Dat hij bij ons aanbelde en dat ik open deed. Dat we er een gezellige dag van maakten, maar dat de leeuw ’s avonds natuurlijk wel weer naar huis moest. Want de mensen van de dierentuin waren heel bezorgd geweest en misten hem. Wanneer een verhaal favoriet is, kan je er geen genoeg van krijgen. Er is niets heerlijkers dan favoriete boeken te herlezen.

Vertaalopties

Bij het lezen van boeken probeer ik het altijd in de taal te lezen waarin het oorspronkelijk geschreven is. Dan doe ik er natuurlijk wel een stuk langer over voordat ik het uitheb, want ik moet dan toch wel regelmatig woorden opzoeken. Onmisbaar voor mij is daarbij dus de optie van het online vertalen. Ik gebruik het regelmatig om even snel een woord op te zoeken, zoals vertalen engels of vertalen frans nederlands. Binnen een paar seconden heb je het opgezocht en kun je weer verder lezen. Heel fijn! Overigens raadpleeg ik ook regelmatig het woordenboek nederlands op mijn werk om de spelling van een woord te checken. Een boekenfreak zijn betekent namelijk niet meteen dat je goed bent in spelling. Maar in het herkennen van goede verhalen: ja daar vind ik mezelf een kei in!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button