DuurzaamheidLifestyle

Een mooi grastapijt dankzij kunstgras

Een tijdje geleden keek ik over de schutting in de tuin van de buren en werd geconfronteerd met het spreekwoord dat het gras altijd groener is bij de buren. Eerlijk, het gras van mijn buurman zag er zo mooi uit dat ik de drang om te gaan vragen hoe hij zijn gras zo groen houdt niet kon weerstaan. Groot was mijn verbazing toen hij me vertelde dat het gras in zijn tuin kunstgras is. Bij kunstgras denk ik eerlijk gezegd aan fake, nep, niet echt, het doet me altijd denken aan een deurmat, maar dan groen. Blijkbaar was dat vroeger zo, maar worden er tegenwoordig soorten kunstgras gemaakt die niet meer van echt gras te onderscheiden zijn en dat heb ik dus inderdaad gemerkt.

Kunstgras zelf leggen of aan laten leggen?

Overweeg je om over te stappen van natuur gras op kunstgras en ben je een echte tuinman met groene vingers die het heerlijk vindt om de planten in de tuin te verzorgen en energie te steken in het snoeien van bomen en planten? Dan is kunstgras zelf leggen voor jou een fluitje van een cent, en wordt dat vast een heerlijk project waar je met volle teugen van zult genieten. Heb je echter helemaal geen groene vingers, heb je heel weinig tijd of vind je het gewoon allemaal te veel gedoe? Dan is kunstgras aan laten leggen door een ervaringsdeskundige van bijvoorbeeld kunstgrasnet.nl een aanrader. Want zij weten precies waar ze mee bezig zijn doordat ze veel meer ervaring hebben dan jij en je kunt er zeker van zijn dat het vakkundiger gebeurt dan wanneer je zelf de touwtjes in handen neemt.

Kunstgras, het onderhoud en andere voordelen

Ben je benieuwd naar de voordelen van kunstgras? Ik zet ze even voor je op een rij:

  1. Als je weinig tijd hebt of niet van tuinieren houdt, is het grootste voordeel dat je geen gras meer hoeft te maaien.
  2. Kunstgras vraagt weinig onderhoud. Af en toe wat blaadjes oprapen of takken die van de bomen zijn gewaaid, maar daar blijft het bij. Bemesten of verluchten kun je van je to-do lijstje schrappen. Bedenk eens hoeveel tijd je overhoudt voor andere dingen.
  3. Kunstgras blijft altijd mooi groen en wie wil dat nu niet? Geen spoor van bruine vlekken als je er bijvoorbeeld een zwembadje op plaatst, geen last van ongedierte en geen vervelende molshopen.
  4. Kunstgras voelt zacht aan, heerlijk voor je kinderen als ze buiten spelen en op hun blote voeten over het gras rennen. Het is bovendien veilig voor kinderen en huisdieren.
  5. Heb je last van een allergie dan heb je baat bij kunstgras, omdat het geen graspollen verspreidt.
  6. Leef je milieubewust? Doordat er geen bewatering meer nodig is tijdens de droge zomer maanden en je geen onkruid meer moet verdelgen met onkruidverdelgers, verkleint het je ecologische voetafdruk waardoor het leggen van kunstgras een verantwoorde keuze is!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button