Nieuws

Elkaar steunen in deze moeilijke periode

We leven in een gekke periode en voor veel bedrijven is het allemaal erg angstig. En dit is niet alleen het geval voor bedrijven. De hele mensheid leeft in angst omdat ons dingen ontnomen worden zodat het voor ons veiliger gemaakt kan worden. De situatie wat er nu aan de hand is, is niet even een twee drie opgelost. Dat maakt het allemaal nog angstiger en lastiger, omdat we weten dat het nog wel even doorgaat op deze manier. Elk bedrijf probeert zichzelf nu te redden op andere mogelijkheden, en wij moeten elkaar blijven steunen! Hier wat voorbeelden hoe wij dit kunnen doen.

Bloemenindustrie

Voor de bloemenindustrie is dat niet alleen een angstige periode, maar ook een ontzettend emotionele achtbaan. Als bloementeler zie je je hele oogst aan de knoppen gaan. Al het harde werk waar je maanden mee bezig bent geweest is eigenlijk voor niets geweest. Wel proberen de vaste klanten van elke bloementeler hun bloementeler te steunen door toch elke week een nieuw bosje bloemen aan te schaffen. Voor veel mensen is dit niet iets standaards en schaf je alleen bloemen aan voor een speciale gelegenheid. Of denk aan een cadeau. Daarnaast is het altijd leuk om een mooi bosje bloemen in je huis te hebben staan, vandaar dat er op deze manier wat meer bloemen verkocht kunnen worden. Want wie vindt het nou niet fijn om in deze sombere tijd toch iets fleurigs in huis te hebben. Toch halen bloementelers door deze steun alsnog niet genoeg binnen om het bedrijf lopende te houden. Wel wordt bloemen bezorgen en bestellen ook steeds bekender. Door het initiatief bloemen bezorgen en bestellen wordt het ook gemakkelijker als klant om een bosje bloemen in huis te halen.

Horeca

Ook voor de horecagelegenheden is dit natuurlijk een ontzettend angstige periode. Je bent als eigenaar van een horecazaak verplicht om je zaak op slot te gooien. Hierdoor heb je geen inkomsten meer, maar je eigen vaste lasten gaan wel door. Ook heb je nog te zorgen voor je personeel die in principe met hetzelfde probleem zit. Het is een ondenkbare last die je als eigenaar van een horecazaak op je schouders hebt. Ook sta je in een machteloze positie. Je kan niets anders doen dan komen met een afhaal actie zodat je toch nog iets kan vangen. Toch is dit niet vergelijkbaar met wat je normaliteit zou verdienen, zeker met de heerlijke zonnige dagen die we in april al gehad hebben.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button