Lifestyle

Even over schoenen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word blij van naar kleding en schoenen kijken in deze gekke tijden. Niet persé iets kopen (ik heb zeker ook wel een mooi jurkje gekocht) maar alleen al erdoorheen scrollen en me bedenken dat er ook weer gewoon een tijd komt dat we met z’n allen lekker naar het strand kunnen en weer naar feestjes. Maar nu is het nog niet zo ver, en dus kijken we met z’n allen naar inlegzolen en Ara schoenen. Dus, laten we dit ook opleuken. Want hoeveel weet jij eigenlijk over schoenen?

Geschiedenis

Wist je bijvoorbeeld dat de eerste “schoenen” al in het oude Egypte gedragen werden? Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe breed je opvatting van schoenen is, maar als je bij schoenen denkt aan “iets dat om je voet heen zit”, dan zit ik goed met mijn geschiedenisfeitje. De eerste “schoenen” waren namelijk stoffen en lederen omhulsels die de oude Egyptenaren om hun voeten droegen om ze niet te beschadigen. Dit groeide natuurlijk snel, want je voeten niet kapot lopen is best een fijn gegeven. Schoenen begonnen bijna volledig uit leer te bestaan, en uiteindelijk kwamen er ook zolen bij, en veters. De eerste paar eeuwen waren schoenen puur praktisch, maar toen er meer weelde kwam in sommige delen van de wereld, werden de schoenen (net als de kleren) ook meer een symbool van statuur, voor wie het kon betalen. Er kwamen steeds meer verschillende stijlen en ontwerpen, en met de industrialisatie van productie was de schoenenindustrie pas écht geboren.
En nu zijn we hier.

Trends & ontwikkelingen

Mijn ontzettend snelle generalisatie van de geschiedenis van schoenen terzijde, er zijn zo veel verschillende schoenen. Maar wat is er nu hip? De eerste trend die ik steeds meer zie is begonnen op de rode lopers van Parijs en Milaan; kettingen. Niet alleen kettingen, maar kettingen om de schoenen heen als detail, als decoratie. Soms zijn het subtiele, zilveren kettingen, en andere schoenen hebben grote gouden eyecatchers. Het zijn voornamelijk nepleren laarsjes waarbij deze trend gespot wordt. Ook zijn er steeds meer schoenen die ruimte maken voor en rekening houden met inlegzolen. Je voeten hebben inmiddels goede steun nodig, zowel als je sport, maar ook als je gewoon je dag door gaat. Zo zijn er tegenwoordig dus veel meer gympen met ingebouwde inlegzolen, voor meer steun en frisheid. Oh, en ook komt de hoge laars weer helemaal terug!

Er zijn dus zowel nieuwe schoenentrends, als schoenen met ingebouwde inlegzolen. Klinkt als een win/win!

 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button