Technologie

Het belang van rapporten, cijfers en data voor de groei van jouw online business

Hoe presteren jouw marketingactiviteiten online? En hoe doet jouw website het eigenlijk in cijfers? Behaal je maandelijks met gemak jouw doelen of doe je zomaar wat en hoop je op goed resultaat? En hoe zit het met de betalingen van je openstaande transacties en facturen? KPI’s en data van van je online tools vertellen je meer!

Een schat aan informatie

Met de komst van online tools zijn er ook een heel hoop zaken heel specifiek meetbaar geworden. Met als gevolg? Een hele hoop data en een schat aan informatie die voor handen ligt. Dankzij cookies en trackers volgen we elke stap van de consument op onze websites en online winkels en kunnen we precies meten welke resultaten onze advertenties op social media hebben gehad. Neem er maar alvast een koffie en een cookie bij, want eens je je data gaat bekijken en analyseren zie je precies wat er met je advertenties is gebeurd: Het aantal mensen die ze hebben gezien, hoeveel mensen er op je call-to-action hebben geklikt, hoeveel zo’n klik je nu eigenlijk heeft gekost en ga zo maar door. Bovendien kom je ook een hele hoop over je doelgroep te weten, alles wordt namelijk bijgehouden. Maak je gebruik van een betaalprovider? Ook dan kun je informatie terugvinden over herkomst van je doelgroep en betalingsgedrag. .  Een open deur voor online spelers om het meeste uit hun marketingactiviteiten, nietwaar?

KPI’s

Data is heel wat, maar zonder duidelijke doelen kan je die data niet nergens naast leggen en weet je dus eigenlijk niet hoe je presteert. KPI’s zijn key performance indicators en maken dat je prestaties meetbaar worden.

Analyse

KPI’s, rapporten, data, allemaal goed en wel, maar zonder een concrete en grondige analyse van die cijfers sta je nog steeds bij af. Zoek iemand die deze cijfers ook effectief kan lezen en er de juiste conclusies uit kan trekken, met die info in het achterhoofd weet je al meteen veel meer over de prestaties van je huidige activiteiten. Die wetenschap dan weer omzetten in duidelijke en haalbare doelen voor de komende maand, het komende kwartaal of zelfs op jaarbasis.

Hoe meer data  en analyse, hoe meer je weet

Grote spelers houden natuurlijk een enorme hoeveelheid aan data bij en worden door analyse ervan alsmaar slimmer. Sommige dingen moet je niet zelf gaan testen. Zo kan een payment service provider je met gemak adviseren welke betaalknoppen er best op jouw webshop komen, willen je Belgische klanten nu wel of niet die betaalknop van KBC? Blijf niet zitten met zulke vragen en neem contact op met een betaalprovider die precies weet wat goed is voor jouw webshop.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button