Maatschappij

Het gebruik van dartborden

Dartborden worden gebruikt om de sport darts mee uit te voeren. De sport bestaat al heel wat jaren en wordt vooral uitgevoerd tijdens feestjes of tijdens het uitgaan. Veel kroegen hebben wel een dartbord hangen waar je even met vrienden op kan losgaan met de pijltjes. Toch wordt de sport ook officieel gespeeld door professionals. Als liefhebber van darten kan je zelfs kaartjes kopen om aanwezig te zijn bij een wedstrijd. Vaak gaat het hierbij met name om de gezelligheid en kan je lekker genieten van een biertje terwijl je kijkt hoe jouw favoriet het ene na het andere pijltje raak gooit. In een kroeg hangen vaak meerdere dartborden waarop je zelf los kan gaan. Wie weet word jij de nieuwe Raymond van Barneveld na een paar weken oefenen!

Het spelen van de sport darts

Wanneer je gaat darten is het dus handig om één of meer dartborden te kopen. Daarnaast is de dartbord afstand & hoogte ook enorm van belang. Er wordt een vaste afstand en hoogte gehanteerd. Als je het dartbord bij jou thuis net iets hoger ophangt en wanneer je iets te dichtbij staat, kan je niet goed oefenen als je met je vrienden een wedstrijd gaat doen in de kroeg. De officiële dartbord afstand & hoogte is 237 centimeter bij 173 centimeter. Vanaf de voorkant van je voet moet het bord dus een afstand hebben van 2 meter en 37 centimeter. De hoogte van het bord is 1 meter en 73 centimeter. Die hoogte is gemeten vanaf de grond tot aan precies het midden van het bord. Als je het bord goed hebt opgehangen, heeft het midden van het bord tot aan jouw voet een diagonale afstand van 293 centimeter. 

Gooien vanaf de juiste dartbord afstand & hoogte

Het is dus essentieel om de juiste dartbord afstand & hoogte te hanteren, dan pas kan het darten beginnen. Tijdens elke beurt maak je gebruik van drie pijltjes. Het is handig om je eigen pijlen te hebben, maar je kan de pijltjes ook steeds doorgeven als je met meerdere mensen speelt. Vooral als je gewoon voor de lol een keertje deelneemt aan de sport is het geen probleem om pijlen te lenen. Wanneer je het spel vaker speelt, is het wel fijn om eigen pijlen te hebben. Ieder pijl gooit anders, dus het is prettig om gewend te raken aan bepaalde pijlen. Zo kan je veel beter oefenen met het gooien van de pijlen en haal je hopelijk hogere scores. Je wil natuurlijk wel al je vrienden kunnen verslaan met darten!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button