Nieuws

Hoe werkt een spiegel nou precies?

Er gaat waarschijnlijk geen dag voorbij zonder dat je in de spiegel kijkt. ’s Ochtends wanneer jij je klaarmaakt voor de dag doe je dat waarschijnlijk voor de spiegel op maat in de badkamer. Ook gedurende de dag kom je zat spiegels tegen, al schrik je er soms even van als je ineens jezelf in de ogen kijkt zonder dat je dat verwacht. Liep je echt al de hele tijd rond met jouw haar compleet in de war? Hoe dan ook, op het moment dat we stilstaan voor de spiegel en de reflectie van onszelf en de wereld om ons heen bekijken, staan we bijna nooit stil bij de werking van een spiegel. Het lijkt op het eerste oog heel simpel. Een spiegel is gewoon zo glad dat het goed reflecteert, toch? Toch kom je er met enige zelfreflectie misschien toch achter dat het lang niet zo simpel is als het klinkt!

De onderdelen van een spiegel

Een spiegel bestaat uit meer dan alleen een plaat glas. Zo is de glasplaat niet eens zo belangrijk voor de reflecterende laag zelf, maar dient het eerder als bescherming. Achter de glasplaat zit namelijk een plaat van metaal. Deze plaat is meestal gemaakt van aluminium aangezien dit zeer goed reflecteert wanneer het een zeer glad oppervlak heeft. Achter de metalen plaat is vaak een laag verf aangebracht, en ook dit dient weer als bescherming. Glas wordt uiteraard gebruikt omdat het licht doorlaat, en op die manier zonder problemen als beschermende laag kan worden gebruikt. En wat de glasplaat nou eigenlijk beschermt? Dat is dus de gladheid van de metalen plaat. Wilt u meer weten over spiegels en ontdekken wat voor soort spiegels er allemaal zijn, kijk dan op de website van Glassby

Waarom reflecteert een spiegel zo perfect?

Als je naar een spiegel kijkt is het soms net alsof je door een raam kijkt naar een andere kamer of plek. Tenminste, als de spiegel goed schoon wordt gehouden natuurlijk. Dit effect wordt ook gebruikt om bepaalde illusies te creëren, zoals in een ouderwets spiegeldoolhof! Andere voorwerpen zoals een lepel of een uitlaat zullen ook aardig reflecteren, zeker als het oppervlak mooi glanst. Toch is de reflectie nooit zo perfect als die van een spiegel. Een spiegel absorbeert in principe geen kleuren, en zal dus op het oog ook kleurloos lijken. Alle kleuren worden namelijk perfect gereflecteerd. Dit komt omdat een spiegel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een glimmende bowlingbal, tot op een microscopisch level glad is. Net zoals wanneer je een tennisbal tegen de muur gooit verwacht je alleen een perfecte kaats als de muur ook glad is. Zo zal je bij het gooien tegen een rots een stuk meer variatie verwachten!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button