Lifestyle

Inbouw zwembaden zijn luxe maar niet overbodig!

Je hoort veel nare verhalen over kinderen en zwembaden. Natuurlijk doe je je kind op zwemles zodra hij of zij de leeftijd heeft en blijf je er altijd bij als je kind een duik neemt. Maar watervrij en waterveilig maken van je kind houdt meer in dan dat. Je moet eigenlijk al zo vroeg mogelijk met je kind gaan zwemmen. Of dat nu in het zwembad in het dorp is, of bij een meertje in de buurt, watervrij maken is belangrijk. Je kunt nog meer resultaten behalen door een goed zwembad in je tuin te zetten. En als je helemaal slim bent, dan kijk je naar de mogelijkheden van inbouw zwembaden.

Inbouwzwembaden zijn ideaal en veilig

Want inbouwzwembaden liggen met de rand op hetzelfde niveau als de rest van je tuin. Zo zal je kind veel minder moeite hebben om het zwembad weer uit te klimmen dan wanneer ze over een glibberige, gladde rand moeten klimmen. Andersom is het inval-gevaar wel weer iets groter. Maar dat kun je natuurlijk gemakkelijk voorkomen door een goed hek om het zwembad te plaatsen. Ook zorg je er natuurlijk altijd voor dat er minimaal een volwassene in de buurt is als de kinderen gaan zwemmen of gaan spelen in de buurt van het zwembad.
Inbouwzwembaden

Watervrij en waterveilig maken begint al jong

Zeker wanneer je, zoals bijna iedereen in Nederland, in een waterrijke omgeving woont, wil je dat je kind zichzelf goed kan redden in het water. Het is dan ook slim om als je kind nog heel jong is met hem of haar te gaan zwemmen. Dit zorgt ervoor dat je kind weet wat water doet, ook al is dat zeker in het begin nog onbewust. Inbouwzwembaden kunnen daar zeker bij helpen. Dat zo’n zwembad tot wel 150 cm diep is, wil niet zeggen dat je het tot die diepte moet vullen. Je kunt er in eerste instantie een pierenbadje van maken en later steeds wat water bijvullen. Dit natuurlijk naarmate je kind beter leert zwemmen.

Wat kan ik nog meer doen om de veiligheid te waarborgen?

Kijk eens op de site van Stassar. Dit bedrijf heeft alles in huis voor zwemmen en veiligheid. Of het nu gaat om een fijne trap om het zwembad in en uit te gaan, of om zwembandjes, Stassar heeft het. Ook voor pompen, filters en vulsystemen kun je hier terecht. En natuurlijk voor inbouwzwembaden van verschillende afmetingen ben je hier ook aan het juiste adres.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button