Internet

Is goede SEO belangrijk?

Voor iedereen die zich focust op online marketing is het belangrijk om een goede SEO te hebben. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in het verbeteren van een website om zo hoger te komen bij de zoekresultaten bij zoekmachines. Als een website hoger scoort op bepaalde, belangrijke zoekwoorden, dan wordt de kans groter dat er mensen naar een website komen. Om een goede SEO te hebben, zijn drie factoren erg belangrijk. Dit zijn content, website techniek en linkbuilding. Over dit laatste onderwerp gaat deze blog.

Linkbuilding

Linkbuilding is een manier om backlinks samen te brengen van andere websites naar een bepaalde website, waarschijnlijk die van jou. Wanneer dit goed gedaan wordt, komt de website hoger in de zoekresultaten van Google. Links en linkbuilding kunnen gezien worden als een stem voor de website. Door meer backlinks te hebben, zijn er meer ‘stemmen’ en komt een website meer naar voren bij Google. Organisch verkeer en een natuurlijk linkprofiel ontstaan wanneer er kwalitatieve links gebruikt worden.

Linkbuilding uitbesteden

Om het allemaal wat makkelijker te maken, kan iemand linkbuilding uitbesteden aan een derde partij. De derde partij is een linkbuilding bureau. Zij hebben de juiste ervaring en genoeg kennis om de gewenste resultaten te krijgen. Linkbuildings bureaus kunnen gebruik maken van standaard pakketten, maar de taak kan ook gezien worden als maatwerk. Niet elke backlink heeft dezelfde waarde, waardoor er unieke situaties ontstaan.

Bij het uitbesteden van linkbuilding is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo zijn links van goede kwaliteit en hogere waarde van belang. Backlinks met lage waarde worden als minder belangrijk gezien. Een hogere kwaliteit link kan gemaakt worden door middel van een relevante link, die bijvoorbeeld uit dezelfde branche of categorie komt. Ook waar links vandaan komen, geeft een bepaalde waarde

Werkt het nog?

Er wordt soms gezegd dat linkbuilding ‘dood’ is en niet meer werkt. Ook het gehele SEO wordt soms gezien als een techniek wat ten einde is. Maar dit is zeker niet zo. Het gaat gewoon om kwalitatieve links op de goede plek. Binnen de SEO is linkbuilding, zoals al eerder gezegd, één van de belangrijkste factoren om hoger in de zoekresultaten te komen. Wanneer een website geen backlinks heeft, kan het zelfs lastig zijn om voor competitieve zoekwoorden in de top van de zoekresultaten te geraken.

Dus als antwoord op de vraag ‘is goede SEO belangrijk?’, ja! Met een goede SEO, en daarbij goede linkbuilding, is het mogelijk om hoger in de zoekresultaten te komen. Zo wordt de website sneller gevonden door de persoon die het zoekt.  

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button