Duurzaamheid

Je bedrijfsafval regelen

Bedrijfsafval; het is niet iets waar je in de eerste instantie rekening mee houdt als je een bedrijf opstart. Je denkt dat je aan alle kleine dingetjes hebt gedacht, maar dan sta je ineens met zes vuilniszakken vol op je kantoor en heb je geen idee waar je ze moet laten. Er zijn altijd tegenvallers als je iets vanuit de grond opbouwt, maar niet getreurd – van zulke foutjes wordt je alleen maar sterker als bedrijf. We geven je hier namelijk de beste tips voor hoe je met jouw bedrijfsafval om gaat. 

Heb je heel veel afval?

De hoeveelheid afval die je produceert als bedrijf verschilt enorm per sector. Een restaurant zal bijvoorbeeld een stuk meer afval hebben dan het gemiddelde kantoor. Een winkel zal dan weer meer afval maken dan je verwacht, omdat alle spullen elke dag of elke week in grote verpakkingen en dozen worden aangeleverd. Per bedrijf en per situatie kan de hoeveelheid afval enorm verschillen. Kijk dus goed hoeveel afval je ongeveer produceert, per dag, week of maand. Als je hier eenmaal een goed beeld van hebt en het is veel afval wat je maakt, is het handig om een rolcontainer te huren. Je hebt dan een handige container om al je afval in te laten, kan zelf kiezen hoeveel liter erin moet kunnen, en kan de container laten brengen, ophalen en legen door het bedrijf waar je het huurt. Ideaal dus, zo gaat het regelen van het afval nooit ten koste van je werktijd!

Heb je minder afval?

Als je hoeveelheid afval juist tegenvalt, kan het erg onhandig zijn om het afval goed te moeten regelen. Een lege doos of eens per maand een grote stapel papier, daarvoor wil je geen enorme containers huren. aan de andere kant is het met zulk afval makkelijker om het enige tijd te laten staan. Een oplossing kan dus zijn om de container bijvoorbeeld maar een keer per maand te laten legen. Als je dan alsnog te weinig afval maakt, kun je eens rondvragen bij andere bedrijven in de buurt. Misschien heeft het bedrijf naast jou wel precies hetzelfde probleem en kunnen jullie de kosten voor een container huren. 

Als je écht heel weinig afval maakt, komt dat natuurlijk helemaal mooi uit. Je kunt dan gewoon zelf onderweg naar huis de vuilniszak weggooien aan het eind van de straat, zonder zorgen. Mocht dit het geval zijn: scheid je afval wel! Als je er al zo weinig tijd, energie, en geld aan kwijt bent, kun je net zo goed dat beetje extra doen om het milieu te helpen. 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button