Nieuws

Klik! Vijf tips voor een geslaagde fotoshoot

Een sessie bij de fotograaf is altijd spannend, of je nu een portret laat maken van jezelf, als koppel of van je hele gezin. Gezien het prijskaartje wil je natuurlijk ook écht dat het resultaat gezien mag worden. Met deze tips helpen we je graag vooruit!

Voorbereid is beter

First things first: je foto’s zijn altijd beter als jij goed weet wat je wilt, en dit ook kan duidelijk maken aan de fotograaf. Zoek daarom bij wijze van voorbereiding enkele voorbeelden van de stijl, de sfeer, de kleur, het licht en andere zaken die je voorkeur goed illustreren. In de creatieve beroepen heet zoiets een moodboard. Het is de ideale manier om duidelijk aan te geven aan de fotograaf welke richting je wil uitgaan.

Fotograaf naar je hart

Welke fotograaf je kiest, beïnvloedt natuurlijk ook sterk het resultaat. Je vindt makkelijk een fotograaf in België. De hamvraag is echter: wie spreekt jou met zijn of haar werk het meeste aan en wie heeft de juiste ervaring? Als je de websites of social media van diverse fotografen vergelijkt, zal je al snel zien dat sommige wel en andere totaal niet aansluiten bij de stijl en aanpak die jij zoekt.

Binnen of buiten? 

Vooral voor portretten maakt al dan niet werken met natuurlijk licht een groot verschil. Heb je nood aan een professionele studiofoto? Dan blijf je ongetwijfeld binnen. Wil je de emoties van je gezin vastleggen op de gevoelige plaat, of een spontaner en kleurrijk portret van jezelf? Dan doet een shoot in de natuur vaak wonderen. Ga je voor gepersonaliseerde kerstkaartjes of uitnodigingen voor een lentefeest? Dan zijn er heel wat fotografen die de ideale sfeer op locatie weten op te roepen in het kader van de themasessies voor feesten. 

Het loont ook om te werken met fotografen die de locatie goed kennen. Wil je bijvoorbeeld een romantische fotoshoot met je vriend of vriendin in hartje Brugge? Zoek dan ook een fotograaf in Brugge; hij of zij kent de mooiste en meest bijzondere plekjes het best en heeft wellicht al ervaring met fotoshoots op die locaties. 

Maak het gezellig

De mooiste foto’s zien er spontaan uit, en dat is niet omdat de fotograaf je vraagt om te lachen of ‘even spontaan te zijn’. Dat is wél omdat je er samen met de fotograaf en iedereen die in beeld komt ook echt een gezellig moment van weet te maken. Een natuurwandeling, een flinke babbel met de fotograaf in de studio terwijl hij of zij je vastlegt, zelfs een portretshoot in je eigen huis: het zijn allemaal manieren om spontaniteit in beeld te brengen. 

Goede afspraken, goede vrienden

Heb je graag een visagiste ter plaatse? Wil je graag dat de foto’s achteraf worden bewerkt, of net niet? Wil jij uiteindelijk kiezen welke foto’s de selectie halen? En kom je liever niet voor verrassingen te staan bij de afrekening? Maak dan over al deze zaken duidelijke afspraken met de fotograaf. Zo weten jullie beiden goed wat jullie mogen verwachten. Veel plezier met de foto’s! 

 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button