Internet

Laptops en servers huren

Wellicht ken je het wel, je zit middenin je werk en opeens crashed je laptop. Niks meer terug te vinden en het maken gaat zeker een aantal weken en veel geld in beslag nemen. Je kunt natuurlijk een dure laptop kopen, maar er is ook nog altijd de optie tot laptops huren.  Vandaag ga ik het hebben over voordelen van het huren van een laptop en klein stukje over de voordelen van het huren van servers. 

Up to date

Wanneer je een dure laptop of ander technologisch snufje koopt is het altijd maar de vraag tot wanneer dit ook echt de ‘nieuwste’ technologie blijft behouden. Wanneer je gaat voor het huren van een laptop voor een korte of langere periode is de nieuwste technologie altijd binnen handbereik. 

Eigen laptop niet mee

Wanneer je veel reist voor je werk en altijd ‘on the road’ bent, is het misschien een groot risico om met je eigen laptop op pad te gaan. Het is slim om een laptop te huren voor dit soort tripjes. Zo hoef je niet bang te zijn voor diefstal of schade aan je eigen apparatuur. 

Kosten

Een nieuwe goede laptop kost een hoop geld. Wanneer de laptop alleen gebruikt wordt voor een korte tijd is het zonde te investeren in een geheel nieuw model. Voornamelijk voor studenten die werken via semesters is het een kostenbesparend idee! 

Veiligheid

Hiervoor hebben we het er al kort over gehad, maar met een gehuurde laptop hoef je niet bang te zijn dat persoonlijke foto’s en andere informatie zomaar worden ‘gestolen’. Ook gevoelige bedrijfsinformatie kan niet zomaar op de ‘virtuele’ straat terechtkomen bij je volgende zakentripje. 

Hosting

Naast het huren van een laptop, is er ook nog de mogelijkheid tot servers huren. Dit wordt ook wel hosting genoemd en betekend in het kort het huren van een opslag, rekenkracht en geheugen van een server. Een server is een hele sterke computer die, over het algemeen, staat in een data center. Het huren van een server/ hostingprovider is nodig wanneer je een website online wilt zetten of een e-mail wilt versturen via een eigen domeinnaam. Online zijn er verschillende hostingdiensten beschikbaar. Er bestaan zelfs hostingdiensten die speciale maatwerk pakketten aanbieden. Dit is handig wanneer een klant specifieke eisen en wensen heeft. 

Het huren van een laptop of server is handig voor meerdere doeleinden. Van het huren van een laptop voor 1 semester tot het huren van een server voor het online zetten van een gehele website. Voor iedereen valt er wel een bepaalde reden te bedenken.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button