Internet

Live chat: handig hulpmiddel voor bedrijf

Een vriend van mij heeft een tijdje geleden zijn eigen webshop geopend. Natuurlijk was hij enorm trots toen de webshop eindelijk de lucht in ging en hij kon starten met zijn bedrijf. Het liep meteen al vrij aardig want hij verkoopt unieke producten. Toch zaten er ook wel wat haken en ogen aan zijn bedrijfsvoering. Eén van de moeilijkste zaken vond mijn vriend het onderhouden van contacten met klanten. Vooral omdat er soms best veel mails binnenkwamen. Mails die hij graag allemaal wilde beantwoorden. Soms duurde dat echter even en mijn vriend kwam er al snel achter dat hij dan klanten kwijtraakte. Het bleek al een stap voor veel mensen hem een mail te sturen, maar als dan het antwoord ook nog even duurt, dan zoekt de klant verder. Eigenlijk wilde mijn vriend meteen contact leggen met de klant zodra hij in de webshop kwam. Net als winkeliers doen die echt een winkel hebben in een winkelstraat. Hij vond na enig zoeken de oplossing: live chat.

Live chat: ontmoet klanten online

Als je in een echte winkel een tijdje loopt te zoeken, komt er als het goed is een verkoper naar je toe met de vraag of hij je kan helpen. Dat is klantvriendelijk. Een goede verkoper ziet al snel of iemand hulp nodig heeft bij het zoeken naar een product. Maar in een webshop zie je dat natuurlijk niet. En als de klant er daar niet meer uitkomt, gaat hij weg. Zo simpel is het. Met live chat voorkom je dit, vertelde mijn vriend. Als nu iemand op zijn website komt, plopt er een schermpje op met daarin de vraag of iemand geholpen wil worden. Hartstikke handig want zo voelt de klant zich meteen gezien. Bovendien is het voor veel mensen laagdrempelig om een vraag in te typen. Het is sneller dan mailen of bellen. Bovendien vinden veel mensen dat toch te veel moeite.

Meer klanten dankzij contact

Mijn vriend vertelde trots dat sinds hij live chat had geïnstalleerd hij veel meer klanten had die daadwerkelijk wat bij hem kochten. Steeds als iemand in zijn webshop komt, worden ze welkom geheten door de live chat. Het trekt veel mogelijke klanten over de drempel. Mijn vriend kan meteen reageren op vragen en opmerkingen. En dat is uiteindelijk wat de klant wil. Inmiddels is zijn bedrijf nog meer gegroeid. Mijn vriend is ervan overtuigd dat live chat daaraan heeft bijgedragen. Live chat is wat hem betreft een optie die meer bedrijven zouden moeten overwegen. Want wie weet helpt live chat hen ook om te groeien.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button