Lifestyle

Nieuwe raamdecoratie aanschaffen? Hier moet je op letten! 

Ben je je huis opnieuw aan het inrichten, of heb je een nieuw huis gekocht en ga je dit voor het eerst inrichten? Dan ben je druk bezig met het uitkiezen van je meubilair, de kleur van de muren, et cetera. Vergeet echter niet ook goed na te denken over het soort raamdecoratie dat je in iedere ruimte wil gaan plaatsen. Raamdecoratie hoeft namelijk niet alleen functioneel te zijn; de juiste raamdecoratie kan een mooi ingerichte ruimte helemaal af maken. Maar hoe weet je nu wat de juiste raamdecoratie voor je woon-, slaap-, of kinderkamer is? In dit blog lees je er alles over.

Aandachtspunt 1: De mate van verduistering

Bij het uitkiezen van nieuwe raamdecoratie voor een ruimte, is het als eerste belangrijk dat je voor jezelf nagaat hoe verduisterend de raamdecoratie precies moet zijn. Wil je dat er wat licht naar binnen kan stralen, of juist helemaal niet? Wil je dat voorbijgaande mensen wat naar binnen kunnen kijken (en jij naar buiten) of wil je dit waar mogelijk juist voorkomen? De meest verduisterende soorten raamdecoratie zijn verduisterende rolluiken, speciale verduisterende gordijnen en plisségordijnen met een dubbele honingraat. Wil je juist dat er wat meer licht naar binnen kan vallen? Kies dan voor meer lichtdoorlatende raamdecoratie zoals jaloezieën en shutters, of kies voor transparante plissé- of rolgordijnen. 

Aandachtspunt 2: Het materiaal

Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaal van de raamdecoratie. Hierbij is de materiaalkeuze met name afhankelijk van de ruimte waarin de raamdecoratie geplaatst zal worden. Ga je de raamdecoratie gebruiken in je woonkamer? Dan is houten raamdecoratie, zoals houten jaloezieën, goed geschikt. Ga je raamdecoratie plaatsen in de badkamer? Dan kun je beter kiezen voor vochtbestendige raamdecoratie, zoals aluminum jaloezieën of vochtbestendige, verduisterende plisségordijnen.

Aandachtspunt 3: De stijl en kleur

Het volgende belangrijke aandachtspunt is de stijl en kleur van de raamdecoratie. Hierbij is het belangrijk dat je de raamdecoratie afstemt met het interieur van de kamer. Heb je een strak ingerichte woonkamer? Dan staat raamdecoratie in een donkere kleur hier goed bij, zeker wanneer je kiest voor raamdecoratie met hoekige vormen, zoals shutters. Heb je een woonkamer waarin aardetinten meer terugkomen? Gebruik dan ook een relatief neutrale kleur raamdecoratie. 

Aandachtspunt 4: De afmetingen

Het laatste, maar zeker niet minst belangrijke, aandachtspunt is het formaat van de raamdecoratie. Vaak kun je bij een bouwmarkt wel raamdecoratie in standaardmaten afnemen. Sluit dit niet perfect aan op de ramen waarbij je de decoratie gaat plaatsen? Kies dan voor raamdecoratie op maat en voorkom storende lichtinval of ongewenste inkijk de woning in.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button