LifestyleMaatschappij

Op vakantie in eigen land

Ieder jaar plannen we weer ruim van te voren de vakantie in. Of nou ja, de meeste mensen. Sommige blijven thuis. Zelf doe ik dat ook om het jaar. Om de simpele reden dat ik door langer sparen ook langer op vakantie kan en verder, het jaar daarop. En daarnaast vind ik het persoonlijk helemaal niet erg om thuis te blijven tijdens de vakantie. Een vakantie in eigen land kent immers ook veel voordelen. Je spreekt de taal, weet de weg etc. maar je kan ook een hoop nieuwe dingen ontdekken. In deze blog vertel ik je hoe je dat doet, vakantie vieren thuis, lees je mee?

Van het zonnetje genieten

De afgelopen twee zomers hebben we in Nederland prachtig weer gehad. Warm, af en toe wat regen maar over het algemeen droog. Precies waar je naar op zoek gaat als je op vakantie bent. Je kan thuis ook prima van het weer genieten. In je eigen tuin bijvoorbeeld. Klap een loungestoel uit, zet wat tuinschermen op voor de privacy en je bent klaar om een kleurtje op te doen. Daar heb je die Spaanse zon helemaal niet voor nodig.

Op ontdekkingsreis

De meeste Nederlanders weten maar heel weinig over Nederland. Velen komen amper verder dan hun eigen provincie met hier en daar een uitschieter naar de randstad voor een dagje. Toch is ons land ook erg in trek als vakantieland voor toeristen, dat is niet zomaar. Pak de fiets er bijvoorbeeld eens bij en organiseer met wat vrienden een tocht. Of kies een willekeurige plaats op de kaart aan en zoek daar met je partner naar een leuk hotelletje voor een weekend. Zo ontdek je Nederland op een hele andere manier en ben je er toch even uit.

Leer en experimenteer

Ik gebruik de vakanties altijd om iets nieuws te leren. De eerste paar dagen heb ik altijd nodig om mezelf af te leren te gaan werken bij iedere gelegenheid maar ik wil daarna ook niet de hele dag niets gaan doen. Zelf vind ik het altijd prachtig om één of twee kookcursussen te doen in de vakantie of een training met de hond. Dan ben je bezig, je leer wat bij en het is een stukje ontspanning. Natuurlijk kan ik ook onderuit liggen met een boek maar geen drie weken lang zonder iets anders te doen. Nee hoor, geef mij maar eerst een sportles voordat ik in de ontspanningsmodus ga. Dat geeft zo’n voldoening.

Zo zie je maar dat vakantie in eigen land heel leuk kan zijn. Fijne vakantie!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button