GeografieLifestyle

Op vakantie naar Kroatië

Nu is het dit jaar helaas niet mogelijk om op vakantie te gaan naar dit prachtige land, toch ga ik er voor jullie een leuke blog voer schrijven. Ik zou namelijk heel graag op vakantie willen naar Kroatië. Dat komt omdat ik er, in tegenstelling tot mijn vrienden en vriendinnen, nog nooit geweest ben! Lees in dit blog hoe ik mezelf voorstel dat Kroatië eruit ziet en wat je er allemaal kan beleven!

Kroatië – Istrië

Istrië is een provincie aan de zuidkust van Kroatië. De Romeinen noemden het Terra Magica, wat vertaald kan worden naar magisch land. Dit belooft al snel veel goeds. Mijn eerste ervaring van het land moet dan ook zeker in deze provincie plaatsvinden!

Ik heb mezelf even ingelezen op wat er allemaal te doen is in Istrië, en dat is behoorlijk wat. Zonneaanbidders komen hier prima aan hun trekken, maar behalve de zon zijn er nog veel meer mooie dingen aan dit land waarvan ik niet kan wachten om ze met mijn eigen ogen te zien.

Zo zijn er geweldig veel leuke en kleine stadjes die te ontdekken zijn. In het ruige binnenland van de provincie, maar ook aan de kust zijn er heel veel verschillende dorpjes en plaatsjes die hoog staan aangeschreven.

Het eten schijnt ook bijzonder te zijn in Kroatië. Zo zijn er meerdere delicatessen waar ik nog nooit van had mogen horen. Het komt erop neer dat de Kroaten behoorlijke zoetekauwen zijn! Wie had dat gedacht he. Behalve zoetigheden is de olijfolie die hier vandaan komt echt meer dan geweldig. Wist je dat behalve lekkere olijfolie, ook de truffel hier vandaan komt? Super cool om zelf eens te zien hoe de ondergrondse paddenstoelen worden gevonden!

Umag

Is een prachtig pittoresk havenstadje op de meest westelijke punt van het land. Technisch gezien is de plaats gelegen op een schiereiland en heeft een 20 km lange kuststrook. In het verleden is dit schiereiland bewoond geweest door de Romeinen en later is het verbonden met het vaste land van Koratië.

Umag is zeer geliefd onder families en gezinnen die met z’n allen op vakantie willen. Zo heb ik ook mijn oog laten vallen op een camping Umag. Ik hoopte dat ik dit jaar een van de 140.000 mensen zou zijn die dit plaatsje zou bezoeken maar helaas, gaat dat er niet van komen.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere leuke vooruitzichten om naar uit te kijken komende zomer, zoals een vakantie in mijn achtertuin!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button