Nieuws

Stap voor stappen wennen aan je hoortoestel

Is uw gehoor de laatste jaren achteruit gegaan of hoort u zelfs met één of twee oren niets meer? Dan is het raadzaam om te kijken voor een hoortoestel. Een hoortoestel zorgt ervoor dat u uw gehoor weer terug krijgt en is voor velen een juiste maar ook levensveranderende beslissing geweest. Alhoewel een hoortoestel u vooral voordelen brengt kan het, vooral in het begin, wel even wennen zijn. Hoe u stap voor stap het beste aan uw gehoorapparaat kan wennen vertellen we u graag in dit blog.

Weet wat u kan en mag verwachten

Een hoortoestel wordt altijd aangemeten bij een audicien. Een audicien zal een hoortoestel op maat aanmeten en zoveel mogelijk te voldoen aan uw wensen en behoefte. Daarnaast vertellen ze u ook graag de verschillende tussen verschillende merken zoals prijs en kwaliteit. Een van de meest gekozen hoortoestellen op dit moment zijn de Octicon hoortoestellen maar uiteraard doen andere hoortoestellen helemaal niet onder voor dit merk. Na het aanmeten wordt het hoortoestel voor uw gemaakt wat enkele weken in beslag kan nemen. Eenmaal klaar en afgeleverd bij de opticien is het voor u tijd om uw gehoorapparaat op te halen en uit te proberen.

Ongemak en verandering

Ondanks dat uw hoortoestel uw levend op positieve wijze veranderd kan het vooral in het begin even wat ongemak geven. Het hoortoestel zit tenslotte toch in of achter uw oor en dat zijn de zenuwen in dat gebied niet gewend. Vooral de eerste dagen kan het iets ongemakkelijk aanvoelen maar het hoortoestel mag nooit pijnlijk zijn. Is dit wel het geval neem dan meteen contact op met uw audicien. Na enkele dagen zal het ongemakkelijk gevoel vanzelf verdwijnen. Wat niet altijd verdwijnt zijn de achtergrondgeluiden. Veel moderne hoortoestellen kunnen gelukkig achtergrondgeluiden filteren maar nog niet alle toestellen zijn hiertoe in staat. Het is ook per persoon verschillend in welke mate u hier last van heeft. De ene persoon kan dit meer storend vinden dan de ander. Daarnaast gaat het op den duur ook wennen maar hier is iets meer tijd voor nodig.

Een fluitje in het oor

In sommige gevallen krijgen dragers van hoortoestellen te maken met een fluitend geluid. Dit fluitende geluid geeft aan dat het apparaatje niet goed vast of verstopt. Een hoortoestel kan verstoppen door oorsmeer of vloeistof. Probeer daarom eerst uw gehoorapparaat schoon te maken op het moment dat u een fluitend geluid hoort. Blijft het fluitende geluid aanhouden nadat u het apparaatje heeft schoongemaakt? Neem dan altijd even contact op met u audicien, zij kunnen u dan verder helpen. 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button