Nieuws

Tips bij de aanschaf van een koudschuim matras

Sta je op het punt om een nieuwe matras aan te schaffen? Twijfel je nog tussen een koudschuim matras en een traagschuim matras? Of ben je juist helemaal zeker van je zaak en kies je voor een koudschuim matras? Dan zeg ik: doen! Zelf heb ik twee jaar geleden deze knoop door moeten hakken. Mijn man en ik sliepen al jaren op hetzelfde matras, en deze was inmiddels wel echt aan vervanging toe. We stonden toen voor een keuze waar jij ongetwijfeld ook voor hebt gestaan. Aangezien het nogal een investering is, doe je er goed aan om je te verdiepen in de verschillende soorten matrassen die er zijn. Valt je keuze op een koudschuim matras? Dan kunnen we de hand schudden, want ook wij hebben destijds een koudschuim matras aangeschaft. Nu zit je wellicht nog met een aantal vragen. Laat me je hierbij helpen met de nodige informatie en tips.

Wat is een koudschuim matras?

Wellicht ben je er al helemaal bekend mee, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je nog niet echt goed erin verdiept hebt. Hoe dan ook, ik leg je graag uit wat een koudschuim matras nu precies is. Een koudschuim matras is een veerkrachtige matras gemaakt van polyurethaanschuim. Dit is uitstekend materiaal voor een matras, gezien de open celstructuur en duurzaamheid. Een andere naam voor dit type matras is ook wel High Resilience (HR) schuim, vanwege de hoge veerkracht. Doordat een koudschuim matras zo veerkrachtig en soepel is, geniet je van goede ondersteuning én heerlijk lig- en slaapcomfort.

De voordelen van een koudschuim matras

De veerkracht van de koudschuim matras, welke resulteert in heerlijk slaapcomfort, is natuurlijk een van de belangrijkste voordelen. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen. Wat dacht je van ventilatie? Dankzij de open celstructuur ventileert een koudschuim matras uitstekend. Daarnaast beschikken koudschuim matrassen over een hoge conformiteit. Dit houdt in dat het zich volledig vormt naar de contouren van je lichaam. Op deze manier wordt je lichaam gelijkmatig ondersteund en dit is prettig voor je wervelkolom. Bovendien is een koudschuim matras erg duurzaam. Zo kun je makkelijk 10 jaar vooruit met een goed matras.

Waar moet je op letten?

Nu je alle voordelen van een koudschuim matras kent, is het tot slot ook van belang om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende koudschuim matrassen op de markt verkrijgbaar. Dit zorgt voor enorme kwaliteitsverschillen. Hoe weet je dan dat je een goede matras uitkiest? Iets waar je op dient te letten bij het uitkiezen van een matras is de High Resilience (HR) waarde. De optimale HR waarde ligt ongeveer tussen de 45 en 60. Je doet er dus goed aan om een matras aan te schaffen met deze waarde. Daarnaast is de Polyol verhouding ook belangrijk om op te letten. Polyol is een dure stof, die het schuim elastischer maakt. Dankzij deze stof wordt zowel de levensduur als de veerkracht van je koudschuim matras verhoogd.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button