Lifestyle

Toe aan ontspanning? Neem een douche!

Soms is het gewoon nodig om bewust te ontspannen. Alle energie van de dag van je af laten glijden. Dat is niet altijd even makkelijk. Welke vorm van ontspanning het best is hangt af van jouw persoon of situatie. Waar heb jij op dit moment behoefte aan? Wat heb je nodig? Heb je lang stil gezeten en intensief gewerkt dan kan een wandeling verkwikkend zijn. Een siësta laadt lekker op, mits je niet te lang slaapt. Een powernap van een minuut of twintig kan al wonderen doen. Het kan ook rust geven als je een tijdje offline gaat. Leg je telefoon in de la, sluit je mail af en ga lekker een boek lezen.

Moment voor jezelf

Mijn favoriete methode om te ontspannen is uitgebreid douchen. Dan gaan er kaarsen gaan aan in de badkamer en ik zet muziek op. Hiertoe heb ik speciaal een bluetooth waterproof speaker aangeschaft. Meestal sein ik mijn huisgenoten in dat de badkamer bezet is en dan gaat de deur op slot. Zo kan ik ongestoord douchen. Alle vermoeidheid en stress spoelt van me af. Onze badkamer zit er al in sinds de aanbouw van het huis, nu veertig jaar geleden. Er moest iets nieuws komen.

Kortgeleden hebben we de badkamer verbouwd. Wat zo heerlijk is, we hebben nu een stortdouche. Een regendouche is mij te zacht, het gevoel van een stortbui is meer iets voor mij. Qua kraan viel de keuze op een eco thermostatisch exemplaar met een temperatuurblokkering bij 38°C. Om de temperatuur van het water te verhogen moet je de knop van de temperatuurblokkering indrukken. De kraan zelf wordt niet heet. Dat is echt super want ik brandde me nogal eens aan onze oude kraan als ik er per ongeluk tegenaan ging staan. De handdouche heeft diverse sproei mogelijkheden voor een ontspannende of juist een verkwikkende douche. De doucheslang is slijtvast en het geheel is makkelijk in onderhoud. Wij kozen voor chroom maar er zijn ook diverse sets in zwart messing verkrijgbaar. 

Showroom en online

We zijn uitstekend geslaagd in de showroom van Megadump in Wormer. Het komt erop neer dat we daar een compleet nieuwe badkamer hebben aangeschaft, inclusief wand- en vloertegels. Overigens is een bezoek aan de showroom niet noodzakelijk. Je kunt ook heel effectief online bestellen bij Megadump Wormer. Je bestelling wordt gratis thuisbezorgd.

Mijn moeder zei altijd: ‘wat je elke dag gebruikt mag wat kosten’ maar door die dumpprijzen vielen die kosten reuze mee!

 

 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button