Nieuws

Van scholier naar student naar werkende

De studententijd was iets waar ik lang naar uitkeek. Mijn vader heeft de mooiste verhalen over die tijd, dus toen ik eenmaal mijn middelbareschooldiploma op zak had, stond ik dan ook te popelen om te vertrekken naar de grote stad. Daar zou het gebeuren! Ik zou gaan bouwen aan mijn toekomst door te studeren, maar ook door vrienden voor het leven te maken en op mezelf te wonen. In de vijfde klas ging ik naar verschillende open dagen van de opleidingen waar ik interesse in had. Het jaar daarop, mijn eindexamenjaar, begon ik al met zoeken naar een kamer. Ik wist natuurlijk al dat deze erg moeilijk te krijgen waren en ik wilde per se in de stad wonen waar ik zou gaan studeren. Gelukkig kon ik na het behalen van mijn diploma al in augustus terecht in het huis waar mijn neef ook woonde. Dat was een groot geluk, want het huis is in hartje Rotterdam. Het was onderhuur, dus moest ik wel na een half jaar iets anders hebben. Maar zo kon ik in elk geval vanuit de stad zelf verder zoeken. Dat is makkelijker, omdat je daar mensen ontmoet via wie je wellicht weer een andere kamer kan vinden.

Het studentenleven

Mijn neef en zijn huisgenoten ontvingen mij erg hartelijk en ik heb een super leuke tijd bij ze gehad. En inderdaad had ik na een paar hospiteerborrels een kamer gevonden in een leuk huis. Het was maar een klein kamertje, maar ik vond het niet erg. Ik kon nu rustig ademen dat ik een vaste plek had en van daaruit mijn studentenleven opbouwen. Bovendien kon ik doorschuiven naar een grotere kamer, zodra er iemand afgestudeerd was en uit huis zou gaan. In het begin vond ik het best aanpoten om zowel mijn studie als mijn sociale leven te onderhouden. Maar ik had me voorgenomen braaf naar alle colleges te gaan, dus ook als ik tot in de ochtend uitgegaan was. Dat is wel een paar keer voorgekomen, al ga je op een gegeven moment er toch voor zorgen dat je dan vroeger naar huis gaat. Ik vond mijn studie ook super interessant, dus vond ik het ook oprecht leuk naar alle colleges te gaan. Op een gegeven moment had ik een goede balans gevonden en voelde ik me als een vis in het water tijdens mijn studentenleven. Ik had het naar mijn zin in huis, het ging goed met mijn studie, had leuke vrienden en af en toe een mooie vriendinnetje. Maar ook aan dat leven komt uiteraard een einde en toen ik mijn diploma behaalde, was ik er ook helemaal klaar voor aan het werk te gaan.

Begin van een carrière

Tijdelijk ging ik wel even terug naar mijn ouders in Ridderkerk, want de regel in het huis waar ik woonde, was dat je na je afstuderen plaats maakt voor een nieuwe huisgenoot. Bij mijn ouders kon ik me even rustig gaan oriënteren op de arbeidsmarkt, wat ik deed door te zoeken naar vacatures ridderkerk. Ik had een heel leuk gesprek bij het uitzendbureau en kon al snel op gesprek bij een bedrijf. Zowaar kreeg ik de baan! Ik kon aan de slag als accountmanager ICT. Een baan waarbij ik mijn commerciële talenten en kennis van de ICT kan volop kan benutten. Ik ben net begonnen en heb het er erg naar mijn zin! De volgende stap is om een huis te zoeken. Ik ga zowel in Ridderkerk als Rotterdam kijken. Het zijn beide plekken waar ik me thuis voel!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button