Lifestyle

Vier tips voor een flexibele levensstijl

In het leven kom je dagelijks uitdagingen en problemen tegen. Als deze netjes omstebeurt zich zouden voordienen, kunnen we er als persoon vaak goed mee overweg. Maar soms is het net iets te veel tegelijkertijd. Je weerbarstigheid wordt op de proef gesteld, met soms als resultaat dat je geen uitweg meer ziet, en plezier lastig te ervaren is.

Vaak lijken situaties gecompliceerder dan ze zijn. En dat heeft alles te maken met flexibiliteit. Want vaak kun je geen oplossing bedenken, omdat je jezelf al hebt begrensd in je denken. Daarom is het goed een flexibele levenshouding aan te leren, met een veerkrachtig resultaat. En dat is helemaal niet moeilijk of radicaal! Hier wat effectieve tips die je op ieder moment kunt uitproberen.

1 – Begin klein

Een nieuwe flexibele levensstijl eigen maken gebeurt niet in één nacht. Het te veel pushen kan juist een averechts effect hebben. En net als lichamelijk stretchen, kan het pijn doen. Haast het daarom niet en begin met nieuwe dingen in je vrije tijd. Een nieuwe omgeving, een andere plaats om te lunchen of je boodschappen te doen. Sta open voor de nieuwe ervarningen die je opdoet.

2 – Rek je fantasie

Het trainen van je voorstellingsvermogen en probleemoplossend denken zijn vaardigheden die je langzaam maar zeker voorzien van een gereedschapskist om iedere onverwachte situatie aan te kunnen. Hoe ik dat doe? Mensen bestuderen? Wat zouden andere doen? Schrijven is ook een goed middel om je te verplaatsen in situaties, en daar een uitweg op te verzinnen.

3 –Verander je to-do lijst

Staat je agenda iedere week vol? Lijkt je to-do lijstje eindeloos? Dan zit je vast in een constant ‘moeten’. Iedere keer dat een spontane gelegenheid zich voor doet, ‘moet jij wat anders doen’. Dit kan verschrikkelijk stressvol zijn, maar een routine waar je eenvoudig in vast roest. Probeer daarom deze ‘moetjes’ eens onder de loep te nemen. De dingen die je écht moet doen, doe je als eerste. Daarnaast zal er een lijstje ontstaan met dingen die je graag zou willen doen, maar niet per se hoeft te doen. Een soort bucket list voor de week. Al cherry-pickend ga je deze lijst door.

4 – Mogelijkheden in plaats van vastigheden

De laatste tip is wat radicaler, maar bedoelt om eens buiten het vaste plaatje te denken. Ook in je hebben en houden kun je flexibiliteit inbouwen. Een heel simpel gegeven is dat bezit vaak samen gaat met onvrijheid: een koopwoning geeft enerzijds zekerheid van een vaste plek, maar ook de zorgen om die plek te onderhouden. Je kunt niet zomaar weg. Misschien past de vrijheid van een huurwoning wel beter bij jouw situatie.

Zo kun je op veel gebieden keuzes maken wat je wilt bezitten en wat je kan delen met anderen. Een auto leasen in plaats van een auto bezitten, kies voor financial lease met een zakelijke auto, of ga carpoolen. Ook andere zaken, zoals fietsen, wasmachines, zelfs interieur, kun je huren in plaats van bezitten. Zo maak je er alleen gebruik van wanneer je het wil, en zit je er niet routinematig aan vast.

Een flexibel leven zal leiden tot meer creativiteit en vindingrijkheid. Voel geen stress voor de veranderingen die in je leven komen, voel je vrij.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button