Duurzaamheid

Vraag in slechts 4 eenvoudige stappen je Klic-melding aan

Ben je van plan om binnenkort machinaal te gaan graven? Dan is een Klic-melding aanvragen wettelijk verplicht, voor zowel bedrijven als particulieren. Hierbij maakt het niet uit hoe diep er gegraven gaat worden. Een Klic-melding draagt bij aan het voorkomen van graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving. Ook aan de veiligheid van de graver wordt op deze manier bijgedragen. Maar hoe vraag je zo’n Klic-melding nu eigenlijk aan? Lees snel verder en ontdek de 4 eenvoudige stappen. 

 

Stap 1: Gebied selecteren

Zit je er klaar voor? Sta je op het punt om je Klic-melding aan te vragen? Goed, de eerste stap betreft het gebied. Dit is natuurlijk erg belangrijke informatie. Selecteer dan ook het gebied waar je wilt gaan graven, en waar je de Klic-melding dus voor wilt aanvragen. Wanneer je op de website je straat, plaatsnaam en/of postcode met huisnummer invoert, wordt er automatisch een gebied van 65m x 65m geselecteerd met de ingevulde gegevens als middelpunt. Dit gebied kun je eenvoudig aanpassen door de punten van het vlak te verslepen. Controleer op de kaart of het geselecteerde gebied juist is. Zodra je het juiste gebied hebt geselecteerd, kun je doorgaan naar de volgende stap.

 

Stap 2: Werkzaamheden bepalen

Na het selecteren van het juiste gebied, is het tijd voor stap 2: het bepalen van de werkzaamheden. Dit begint met het invullen van de datum waarop je start en de datum waarop je eindigt met de graafwerkzaamheden. Vervolgens kun je maximaal 6 verschillende type werkzaamheden aanvinken. Het ingevoerde adres bij de gebiedsselectie is automatisch ingevoerd bij de huisaansluitingen. Bovendien kun je nog nieuwe adressen toevoegen. Ook is het mogelijk om helemaal geen huisaansluitingen te ontvangen. 

 

Stap 3: Gegevens invullen

Is het juiste gebied geselecteerd en zijn de werkzaamheden bepaald? Dan is het tijd voor stap 3: het invullen van je NAW-gegevens en eventueel je bedrijfsnaam. Wanneer je een account hebt worden je gegevens automatisch ingevuld. Zodra de Klic-melding beschikbaar is, wordt je zowel per e-mail als per sms hiervan op de hoogte gesteld. Tijdens stap 3 kun je dit nog wijzigen. Ook kun je extra ontvangers toevoegen, zij ontvangen dan ook de Klic-melding per e-mail en/of sms. 

 

Stap 4: Betalen

Heb je het juiste gebied geselecteerd, je type werkzaamheden vastgelegd en al je gegevens correct ingevuld? Dan is het tijd voor de laatste stap, en tevens de stap die we maar al te graag zouden willen overslaan: betalen! De kosten van een Klic-melding bedragen €32,- (exclusief BTW. Deze kosten omvatten de aanvraag van een Klic-melding én gebruik van de KLICAPP. Wanneer je niet bent ingelogd, of credits tegoed hebt, wordt je doorgeleid naar de betaalprovider. Hier kun je  veilig betalen via iDeal of creditcard. Na succesvolle betaling ontvang je per e-mail een factuur van je bestelling. In 95% van de gevallen vindt de levering binnen 1 werkdag plaats. Zo kun je al snel aan de slag!

 

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button