Nieuws

Afval scheiden voor bedrijven

Papier in de papierbak, lege flessen het liefste in de glasbak en natuurlijke producten in de GFT-bak. We weten inmiddels bijna allemaal wel hoe we afval moeten scheiden maar waarom doen nog zoveel mensen dit dan nog niet? Wellicht weten ze niet goed wat nou echt het nut is of vinden ze het wel lekker makkelijk zo. Natuurlijk mag iedereen persoon weten hoe hij of zij met afval omgaat maar we zijn het er allemaal over eens dat afval scheiden beter is voor het milieu. Wat zou een eerste stap kunnen zijn in dit proces?

Afval scheiden op scholen en bedrijven

Hoe meer aandacht scholen en bedrijven aan afval scheiden besteden, hoe beter het wordt opgepakt. Bij de jeugd is het soms iets lastiger maar vooral in bedrijven wordt gezien dat het gedrag met betrekking tot afval scheiden wordt overgenomen. Op een gegeven moment gaat het afval scheiden zo in het systeem zitten dat het thuis ook wordt doorgevoerd. Best een simpele oplossing eigenlijk toch? Maar waarom doen zoveel bedrijven dit dan nog niet?

Waar moet je als bedrijf beginnen?

Bedrijven weten vaak niet waar ze moeten beginnen en hoe ze in het begin “controle” op dit proces moeten houden. En soms biedt de ruimte zoals een keuken of iets anders ook te weinig ruimte. Hierdoor komt het bijvoorbeeld beter uit om maar een vuilcontainer neer te zetten in plaats van meerdere. Toch zijn het de bedrijven die de eerste stap op het gebied van afval scheiden moeten zetten. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu en omdat de medewerkers het waarschijnlijk overnemen maar ook omdat afval scheiden is doet aan het geen waar je voor staat. Als bedrijf moet nu eenmaal je verantwoordelijk dragen aan verantwoord ondernemen en daar draagt afval scheiden zeker een steentje aan bij.

Tips voor bedrijven

Zorg allereerst voor goede vuilcontainers, dit scheelt vaak een hoop. Je kunt vuilcontainers kopen maar je kunt ook een vuilcontainer huren. Door een vuilcontainer te huren zorg je ervoor dat de kwaliteit in orde blijft en zit je niet meteen aan de aankoop vast, mocht het om een of andere reden toch niet bevallen. Zorg daarnaast dat het duidelijk is voor je medewerkers dat ze afval moeten scheiden en hoe ze dit moeten doen. Neem het ook mee in de verschillende vergaderingen en geef aan waarom het ook goed is voor het bedrijf.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button