Nieuws

Waarom verkeersregelaars helden zijn

Verkeersregelaars. Je bent ze vast vaak genoeg tegen gekomen. Op het parkeerterrein van een groot evenement. Op de openbare weg bij uitzonderlijke verkeerssituaties. Of bij bouwwerkzaamheden. Waarschijnlijk heb je niet al te lang nagedacht over de verkeersregelaar. Je volgt de aanwijzigen op en vevolgt je dag. Toch kan het geen kwaad om eens wel wat aandacht te besteden aan deze beroepsgroep. Want eigenlijk zijn verkeersregelaars best wel helden!

Ze hebben een grote verantwoordelijkheid

Als eerste zijn verkeersregelaars erg belangrijk. Ze hebben namelijk een grote verantwoordelijkheid. Zij moeten er namelijk voor zorgen dat chaotische verkeerssituaties weer veilig worden. In onoverzichelijke situaties behouden verkeersregelaars juist het overzicht. Zij zorgen er voor dat iedereen veilig op zijn bestemming zorgt. Of dat iedereen zijn auto kwijt kan op de parkeergarage natuurlijk. Als verkeersregelaar moet je het hoofd dus koel kunnen houden in allerlei situaties. Ook wanneer bestuurders  zich boos of onredelijk gedragen. Verkeersregelaars moeten dus ook goed om kunnen gaan met mensen en de juiste vaardigheden bezitten om situaties te de-escaleren. Een goede verkeersregelaar moet dus goed op de hoogte zijn van de geldende regels en de nodige vaardigheden bezitten om elke situatie tot een goede einde te brengen. Dat kan niet iedereen zomaar!

Ze staan altijd voor je klaar

Als tweede staan verkeersregelaars ook nog eens altijd voor je klaar. Dag en nacht zijn verkeersregelaars aan het werk. In weer en wind kun je verkeersregelaars tegen komen. Een verkeersregelaar laat zich niet klein maken door onheilspellende weerberichten. Wanneer jij warm en droog in jouw auto zit, staat de verkeersregelaar buiten in de kou, de regen of de sneeuw. Ze staan klaar om jou de goede kant op te helpen. Dit is best wat waardering waard toch? Dit is dus de tweede reden waarom verkeersregelaars eigenlijk helden zijn.

Ook jij kunt verkeersregelaar worden

In ons drukke landje zijn er een hele hoop verkeersregelaars nodig om al het verkeer in goede banen te leiden. Omdat verkeersregelaars een grote verantwoordelijkheid hebben, moeten zij in het bezig zijn van de juiste papieren. Je kunt nu een gratis cursus verkeersregelaar volgen via Binckwerk, waarin je binnen 4 dagen de opleiding tot verkeersregelaar kunt volgen. Een politieagent beoordeeld jou na afloop van de cursus. Dat klinkt spannender dan dat het is, want 98% van de deelnemers haalt de cursus in één keer! Nadat je de opleiding tot verkeersregelaar hebt afgerond ontvang je een aanstellingspas en kun je direct aan de slag gaan.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button