Technologie

Zit jij nog bij de juiste provider?

Hoe lang zit jij al bij dezelfde internetprovider? Heb je hem ooit gekozen toen je voor het eerst internet nam, en ben je altijd bij hetzelfde bedrijf gebleven, ook al is de naam ervan misschien al een paar keer veranderd, net als de inhoud van je abonnement? Of ben jij juist iemand die regelmatig overstapt, en vrijwel alle providers al ‘versleten’ hebt? Alhoewel er niets mis mee is om een trouwe klant te zijn, kan het toch geen kwaad om zo nu en dan eens kritisch te kijken naar je provider. Het zou namelijk zo maar kunnen dat je ergens anders toch beter af blijkt te zijn. Dat je voor hetzelfde geld een betere, snellere verbinding kunt krijgen. Of dat je precies hetzelfde wat je nu krijgt bij een andere provider voor een lager bedrag per maand kunt gebruiken. Dan zou het toch behoorlijk zonde zijn om niet over te stappen. Regelmatig je provider vergelijken met wat anderen bieden dus!

Is overstappen een gedoe?

Veel mensen hebben er gewoon geen zin in. Al dat gedoe. Het internet werkt prima, dus waarom zou je al die moeite doen om naar een ander over te stappen? Heel simpel: omdat het elders misschien nog wel veel beter werkt. Of omdat je elders een stuk minder veel hoeft te betalen.

Heb je al jarenlang hetzelfde internet, met dezelfde snelheid, dan heb je vaak niet in de gaten dat het ook beter kan. Je raakt eraan gewend, je weet niet beter dan dat je YouTube video’s even moeten bufferen zo nu en dan, of dat internetpagina’s niet altijd even snel laden. Pas als je ervaart dat het anders kan, merk je dat je jezelf op deze manier eigenlijk tekortdoet. Je internet vergelijken met dat van een ander kan dus geen kwaad. Eens ervaren hoe snel de verbinding is bij een ander kan je ogen soms openen, en je doen realiseren dat het tijd is om over te gaan stappen.

Een gedoe hoeft dat zeker niet te zijn. Providers zijn het gewend dat klanten overstappen, en hebben daar duidelijke procedures voor ontwikkeld, samen met de overheid. Deze zijn erop gericht om jou zo min mogelijk gedoe te geven, en je oude provider en je nieuwe het samen op te laten lossen. Vaak komt het erop neer dat je je uitsluitend bij je nieuwe provider aan hoeft te melden, en dat deze alle communicatie met je oude provider verzorgt. Zo verloopt je overstap zo soepel dat je er vaak nauwelijks iets van merkt.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button