Lifestyle

Zo hou jij je personeel tevreden!

Iedereen weet: een blije werknemer is een goede werknemer. Maar rond deze tijd van het jaar komen we allemaal een beetje in een sleur terecht als het om werken gaat. Met de steeds korter wordende dagen en het gebrek aan licht komen we deze tijd van het jaar in het donker aan op ons werk, en gaan we in het donker weer naar huis zonder daglicht gezien te hebben. Dat doet niet veel goeds voor je humeur, en daarmee vaak ook niet voor de productiviteit en motivatie op de werkvloer. En dat willen we natuurlijk voorkomen! Dus we geven hier de beste tips voor hoe jij je personeel tevreden houdt, wat voor hun fijn is maar ook voor jou omdat het de productiviteit enorm bevorderd als mensen blij naar hun werk komen!

Organiseer een evenement!

Als iedereen chagrijnig naar het werk komt, ontstaat er ook weinig gezelligheid op de werkvloer. Waar collega's het normaal gesproken wél ontzettend gezellig hebben, kan dit weer er nou eenmaal voor zorgen dat we allemaal lusteloos en moe zijn, en daardoor ook wat stiller. Het is in deze tijd dus éxtra leuk om iets leuks te organiseren voor het hele bedrijf. Zoals een kerst- of eindejaarsborrel, maar dan iets eerder, want nu hebben ze het juist nodig! Een keer met elkaar een leuke avond beleven zonder dat het over werk gaat zorgt voor nieuwe vriendschappen en dan is er weer iets nieuws om op het werk wél over te praten, en zie je er misschien weer meer naar uit om met die leuke collega's aan het werk te gaan. 

Beloon je werknemers voor hun harde werk

Een groot deel van het jaar is er de zomer(vakantie) om naar uit te kijken, en natuurlijk het daarbij behorende vakantiegeld, wat als een soort beloning voelt en een motivatie om hard te werken tot aan die tijd. Deze tijd van het jaar zien we wel uit naar de kerstvakantie, maar die brengt tegelijkertijd heel veel stress met zich mee omdat er zoveel te doen is in die dagen en het dus niet echt als vakantie voelt. Maar in het thema van geven wat heerst rond de kerstperiode, is het tijd om te geven. Een mooi kerstpakket is natuurlijk vrij standaard, maar onze tip: blijf dit vasthouden, ook de rest van het jaar. Een mooie set paaseieren voor personeel met pasen brengt een lach op hun gezicht, en aan die sfeer hou jij een hele hoop over. Je kunt online mooie paasgeschenken bestellen of zelf iets moois knutselen. Blijf het hele jaar lang in de kerstspirit van het geven, en jouw werknemers zullen je dankbaar zijn! 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button