Internet

Wat is Instagram Reels?

Instagram wat? Instagram Reels: de nieuwste functie dat Instagram op 5 augustus heeft aangekondigd. Naast Instagram Stories en Intagram TV, heeft Instagram er nu een functie bij dat veel overeenkomsten heeft met de app TikTok. Met Reels kan je korte en vermakelijke filmpjes maken en delen met je vrienden of met wie dan ook op het social media platform! De filmpjes mogen maximaal 15 seconden duren en kan meerdere clipjes bevatten. De video kan je editen met audio, visuele effecten en nieuwe creatieve tools. Wanneer je een video hebt gemaakt kan je het delen op jouw feed delen met je volgers. Heb jij een open account? Dan kan jouw video terecht komen in de zogenoemde Explore (in het Nederlands verken pagina) waardoor nog meer mensen het te zien krijgen. Op die manier biedt Instagram Reels voor iedereen de mogelijkheid om je account te laten groeien!

Hoe werkt het?

Om een “Instagram Reels” op te nemen ga je eerst naar de Instagram camera. Daar vind je onderaan drie opties: live, verhaal en Reels. Uiteraard klik je voor het opnemen van een Reel, op de optie “Reels”. Vervolgens zie je aan de linkerkant van het scherm een aantal tools staan. De eerste is audio. Hier kan je bladeren tussen alle soorten muziek, van het bekende "TikTok nummer" Supalonely tot het nostalgische themalied van The A-Team. De tweede functie is de afspeelsnelheid. Hier kan je kiezen om jouw video te vertragen of te versnellen. Het derde icoontje geeft filters weer die je zijn gemaakt door Instagram en makers over de hele wereld. De laatste functie is de timer. Je kan hier de lengte van je clip instellen. Wanneer je dit doet wordt er automatisch afgeteld voordat de opname start. Je kan met Reels meerdere clips opnemen die vervolgens achter elkaar worden afgespeeld. Je kan ook video’s vanuit je galerij uploaden.

Het delen van een Reel

Heb jij een open account? Dan kan je jouw video in Explore delen aan een toegewijd publiek, waardoor meer mensen het te zien kunnen krijgen dan alleen jouw eigen volgers. Wanneer je gebruik maakt van bepaalde liedjes, hashtags en effecten verschijnen jouw video’s ook op de pagina’s wanneer iemand klikt op het specifieke nummer, de hashtag of het effect. Wanneer jij een privé account hebt dan geldt het bovengenoemde niet. Jouw privacy instellingen gelden ook voor Reels waardoor gebruikers die jou niet volgen, ook jouw Reels niet te zien krijgen. Alleen jouw eigen volgers krijgen de Reel te zien op hun tijdlijn.

Wanneer je een Instagram Reel hebt opgenomen heb je verschillende mogelijkheden wat je vervolgens met de video wil doen. Je kan jouw Reel nu opslaan als concept, de omslagfoto aanpassen, captions, hashtags en tags toevoegen. Als je jouw Reel deelt, verschijnt het automatisch op je persoonlijke profiel onder het Reel tabje. Dit geldt voor alle gebruikers die een Reel opnemen. Als je de video ook deelt op jouw feed, dan staat het ook tussen jouw gedeelde foto’s in jouw feed. Je kan er ook voor kiezen om de Reel te delen in jouw verhaal. Wanneer je dit doet komt jouw Reel niet in Explore en op jouw profiel en verdwijnt het na 24 uur. Nog meer lezen hierover? Kijk even op MNLk.nl voor meer info en tips. 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button