Nieuws

De voordelen van een pop-up winkel

Je hebt ze vast wel eens in je omgeving zien verschijnen: pop-up winkels. Het is inmiddels geen nieuwe trend meer, maar een slimme manier voor verschillende merken en organisaties om hun bereik te vergroten. In deze blog zullen wij een aantal van de voordelen van het pop-up winkel concept uiteenzetten. 

Wat is een pop-up winkel?

Een pop-up winkel is een tijdelijke winkel. Het is voor veel ondernemers interessant om een tijdelijke winkel te openen. Naast dat het extra inkomsten geeft, heeft het opzetten van een pop-up winkel verschillende voordelen, zoals het betrekken en ontmoeten van klanten. Door online klanten te ontmoeten in de fysieke winkel kan er meer klantenbinding gecreëerd worden. Het is tevens een slimme manier om er achter te komen hoe mensen bepaalde producten of een merk op zich waarderen. Zo zijn er ook pop-up winkels die elke week een ander product in een schijnwerpers zetten. Ook kunnen producten getest worden waardoor een bedrijf directe informatie kan hebben over hun doelgroep. 

Online en offline versterken elkaar

Een tijdelijke pop-up winkel kan ook dienen om meer bezoekers te trekken naar een webwinkel. Bekende merken die online te koop zijn kunnen zo ook in een winkel te koop worden aangeboden. Zo opende het Nederlandse kledingmerk BALR. in 2014 een pop-up winkel in Amsterdam. BALR. is een Nederlands merk dat is opgericht in 2013 door profvoetballers Eljero Elia, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw, welke ook al jaren het gezicht is van het populaire merk. Kenmerkend zijn de kleuren zwart en wit in het ontwerp van de kleding. De opening zorgde voor een breder publiek en meer naamsbekendheid. Inmiddels heeft het merk een permanente winkel geopend in de Kalverstraat. 

Het is een goede manier om een bepaald product te promoten en zo meer bekendheid te creëren. De Hema opende bijvoorbeeld een heuse paasei pop-up winkel in 2018. De winkel was volledig gevuld met honderden paaseitjes in elke mogelijke smaak. De paaseitjes konden uit grote tubes aan de muur gehaald worden en gemixt worden. Het zorgde voor een goede promotiestunt en een hele gebeurtenis voor jong en oud. De ervaring die bezoekers hebben in de pop-up winkel laten een blijvende indruk achter. 

Verbinding met een merk

De inrichting en het doel van de pop-up winkel kan helemaal worden toegespitst op het beoogde doel. Zowel consumenten als de media houden van de pop-up winkels. Dit door het tijdelijke aanbod en de ophef rondom een pop-up. Een pop-up winkel is dus een super middel om mensen te verbinden met een merk!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button