Nieuws

Fietsvakantie naar het zuiden

Nederlanders op fietsvakantie

Als er iets is waar Nederlanders goed in zijn dan is het wel fietsen. Een van de grappigste weetjes over Amsterdam is dat er meer fietsen zijn dan dat er personen zijn. Maar wanneer we op vakantie gaan pakken we meestal de auto of het vliegtuig. Daarom bespreek ik in dit artikel hoe het is om op fietsvakantie naar Frankrijk te gaan. Fietsvakanties in Frankrijk moeten een must zijn voor iedereen met een voorliefde voor prachtige landschappen, adembenemende landschappen en natuurlijk heerlijk eten en wijn.

Onze speciaal geselecteerde fietsvakanties in Frankrijk zijn geschikt voor alle niveaus en bijna alle leeftijden, met mensen uit heel Europa kiezen steeds vaker dit soort vakantie voor hun gezinsvakantie. Frankrijk is gemakkelijk de meest bezochte bestemming voor toeristen uit het Verenigd Koninkrijk en het is gemakkelijk in te zien waarom, het land heeft alles van besneeuwde toppen tot spectaculaire kustlijnen tot landelijke dorpen die uit een ander tijdperk lijken te komen.

Het eten en de wijn die Frankrijk produceert zijn ongeëvenaard. Van knapperige stokbroodjes die honger veroorzaken als je langs dorpsbakkerijen fietst tot de heerlijke (en soms scherpe) beroemde Camembert-kaas, dit land heeft een overvloed aan eetbare ingrediënten om de smaakpapillen aan te steken. Voor al die wijnliefhebbers is Frankrijk ongeëvenaard. Een aantal van onze reizen omvatten bezoeken aan wijngaarden waar u de beste rode wijn, witte wijn en champagne kunt proeven op hun plaats van herkomst.

Trainen voor je vakantie

Er zijn een aantal dingen die je moet doen om voor te bereiden op een fietsvakantie. Als je fietsuitdagingen meestal beperkt zijn tot enkele kilometers in het weekend, of zelfs als je je fiets dagelijks gebruikt om naar het werk te gaan, moet je een beetje trainen voor je vakantie. Het is een heel ander vooruitzicht dat een week of twee op back to back-dagen rijdt en mogelijk veel langere afstanden aflegt dan je gewend bent. Het is niet altijd gemakkelijk om in trainingsritten te passen rond een druk werkschema, maar zo vaak mogelijk uitstappen helpt je om je voor te bereiden en je vakantie aangenamer te maken, en minder zadelpijn. Koop om dit te voorkomen ook een goede fiets. Bijvoorbeeld bij een fietsenwinkel Apeldoorn.

Je hebt besloten in welk gebied je gaat rijden, maar voordat je je route plant, moet je de begin- en eindpunten bepalen. Misschien moet u terug naar een luchthaven, veerhaven of uw auto, maar u kunt een eenrichtings rit plannen en met de trein terugkeren.

Zodra je je route begint te plannen, moet je beslissen waar je elke nacht wilt stoppen. Dit hangt af van hoe ver je wilt reizen en wat je wilt zien en doen. Je moet proberen enige flexibiliteit in te bouwen en jezelf niet te veel uit te rekken. Er kan een dag zijn waarop je tot nu toe niet wilt rijden, of je kunt een geweldige plek vinden waar je wat meer tijd wilt doorbrengen. Het is een feestdag dus wees niet te rigide.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button