GeografieNieuws

Hoe regel je een rondreis Maleisië

Reizen is helemaal hip tegenwoordig. Frankrijk of Spanje is gewoon niet ver of exotisch genoeg meer en dus zoeken we het steeds verder van huis. De meest bijzondere bestemmingen komen voorbij. Zo ook Maleisië. Steeds vaker trekken westerlingen naar het oosten om daar van de cultuur en de natuur te proeven. Maar hoe regel je zo’n verre reis nu eigenlijk? Je wilt op een vreemde bestemming, ver van huis, immers niet voor verassingen komen te staan. In deze blog vertel ik je hoe je een reis naar Maleisië uit kan stippelen. Lees je even mee?

De voorbereiding voor het voorbereiden

Nog voor je goed en wel aan het plannen kan gaan beginnen, is het belangrijk om de basis van de vakantie voor ogen te zien. Bedenk alvast hoe lang je weg wilt en wat het doel is van de reis. De één zoekt de tropen op voor het snorkelen en de Aziatische keuken en de ander wil op ontdekkingstocht en zoveel mogelijk dingen zien en doen. Je snapt dat je reis er in het ene geval heel anders uitziet dan in het andere. Goed, een rondreis Maleisië vraagt om, het woord zegt het al, rondreizen. Zodra je weet wat je wilt met je vakantie en hoe lang je daar de tijd voor hebt, kan je gaan kijken naar reisorganisaties

Boeken maar

Met professionals kan je dan in gesprek gaan over het land zelf en de gewoonten van de bevolking. Maleisië is door de zee namelijk opgedeeld in Oost en West. Op het ene deel van het land vind je weer hele andere dingen dan op het andere. Iemand die reizen organiseert, weet hier veel van af en kan je uitgebreid over het land vertellen. Jij hoeft alleen maar goed te luisteren en de interessante dingen voor jou eruit te vissen. En voilà, voor je het weet, ga je op een rondreis om van te dromen.

Bepakt op stap

Waarschijnlijk komen eventuele gevaren ook aan bod bij het gesprek met een reisorganisatie of staat het vermeld op de website van een reisorganisatie, maar het is toch belangrijk om hier vlak voor vertrek nog even naar te kijken. Het land zal niet onveilig zijn, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Heb je bijvoorbeeld spul nodig tegen muggen? Of kan je bij bepaalde taxi’s beter niet instappen? Etc.

Zo kom je een heel eind, richting Maleisië. Veel succes en regel en-reisplezier!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button