Maatschappij

Bedrijven uitbreiden naar een buitenlandse markt

Als ondernemer heb je natuurlijk altijd de droom om te blijven groeien en je bedrijf steeds groter te maken. Het is dus ook een enorm grote stap op naar een buitenlandse markt te treden. Internationaal ondernemen wordt steeds meer toegepast door het gemak van internet en het versturen van pakketjes. Toch is ondernemen in het buitenland niet zonder risico’s. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden en die zetten we in deze blog graag onder elkaar. 

Officiële documenten 

In elk land gelden andere regels en voorschriften en je dient je als ondernemer hieraan te houden. Daarom is het belangrijk om zaken zoals verblijfsvergunningen, rechtsvormen en verzekeringen op voorhand goed uit te zoeken en te regelen. De gevolgen van het niet opvolgen of houden aan de regels kunnen groot zijn, namelijk een ontzegging van handelen in het desbetreffende land. Er is online voldoende informatie te vinden en daarnaast zijn er bedrijven die ondernemers helpen bij het zetten van deze grote stap. Je kunt op deze manier onnodige fouten voorkomen en voorbereid aan een nieuw avontuur beginnen. 

Cultuur

Culturen verschillen enorm en dit onderschatten veel ondernemers. Wensen en behoeftes van je nieuwe klanten maar ook gewoontes en manieren spelen een grote rol bij het succes van het betreden van een nieuwe markt. de eerste stap die moet zetten is contact opnemen met een technisch vertaalbureau. Zij kunnen je namen uitstekend helpen met het juist vertalen want onder andere officiële documenten, je website en webshop en andere content stukken. Een translate programma maakt vaak grammaticale fouten en is niet gericht op de spreektaal van een bepaald land. Vertaal je alles via zo’n programma kom je waarschijnlijk onprofessioneel over en dat wil je natuurlijk niet. Ga je bijvoorbeeld in Frankrijk ondernemen, ga dan opzoek naar een vertaalbureau frans. Zij hebben inzichten in hoe de franse consument benaderd wil worden en dat kan voordelig uitpakken voor jou als nieuwe ondernemer in deze markt. Dit geldt natuurlijk voor alle talen.  

Samenwerking 

Om aan lokale ondernemers te laten zien dat je nieuw bent en moeite steekt in je bedrijf is het belangrijk om samenwerkingen aan te gaan. Hiermee vergroot je je eigen naamsbekendheid en zullen omliggende bedrijven je misschien wel promoten. Daarnaast is het ook goed om zelf lokaal te consumeren. Voor wat hoort wat. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van flyers of het bedenken van leuke combinatie acties met omliggende bedrijven die aansluiten bij de branche waarin jij opereert. 

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button