Maatschappij

Hoe gaat het openbaar vervoer omgaat met de coronacrisis?

We zitten nu inmiddels al een maand in een – zoals onze president het zegt – een intelligente lockdown. Als bevolking houden we ons aan diverse maatregelen en houden we anderhalve meter afstand van andere mensen. Wanneer we de deur uit moeten, houden we ons aan de maatregelen wanneer het noodzakelijk is om de deur uit te gaan. In diverse winkels zijn er maatregelen getroffen en geldt er een winkelbeleid, maar hoe zit nu met het openbaar vervoer? Mensen die hier afhankelijk van zijn moeten natuurlijk wel hun reis kunnen maken, wanneer dit noodzakelijk is. In dit blog kijken we naar hoe het openbaar vervoer omgaat met de coronacrisis en welke maatregelen zij nu treffen!

De corona-maatregelen in het openbaar vervoer

We dienen als bevolking anderhalve meter afstand te houden wanneer we naar buiten gaan, er geldt een samenscholingsverbod en voeren winkels een deurbeleid. Er zijn diverse regels waar we ons gezamenlijk aan houden. In het openbaar vervoer gelden echter ook strikte regels. De veiligheid voor zowel de chauffeur als voor de passagiers, staat op de eerste plaats. In het openbaar vervoer geldt ook een deurbeleid,waarbij passagiers via de achterdeur kunnen instappen. Door deze maatregel komt de chauffeur niet in contact komt met de passagiers. Verder geldt hier ook de regel dat iedereen anderhalve meter afstand neemt. Maar zijn deze maatregelen nu wel juist?

Het aandeel in zwartrijders is fors toegenomen

Of de maatregelen in het openbaar vervoer nu juist of onjuist zijn, kan urenlang over gediscussieerd worden. Het belangrijkste is dat de gezondheid van de mensen bovenaan staat. De maatregelen hebben echter wel nadelige gevolgen. Zo rijden er nu veel meer mensen zwart, omdat de chauffeur het inchecken niet meer kan controleren.

Om deze zwartrijders tegen te gaan, maakt het openbaar vervoer gebruik van camerabeveiliging. Vooral in de bus en trams is het inchecken lastig te controleren, waardoor deze mensen goed in beeld worden gebracht. De zwartrijders plegen echter een strafbaar feit, waardoor er ook daadwerkelijk iets met het feit en de camerabeelden wordt gebruikt! Zo zorgt het openbaar vervoer er dus altijd voor dat het reizen zo veilig mogelijk is, door middel van camerabeveiliging! Zo wordt camerabeveiliging in deze situatie toegepast in het openbaar vervoer, maar kun je het ook voor vele anderen zaken gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je altijd veilig te werk kunt gaan!

Samen tegen zwartrijders!

Nu kunnen we samen al erg veel doen tegen zwartrijders. Als passagiers zouden we de mensen hier op aan kunnen spreken, zodat zij merken en zien dat zij in de gaten worden gehouden. Het belangrijkste is dat je in ieder geval de anderhalve meter aanhoudt. De gezondheid gaat in deze tijd natuurlijk voor!

Tot de volgende blog!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button