DuurzaamheidLifestyle

De beste tijd om je tuin op te knappen

Voor sommige mensen is het een favoriete hobby, of is het juist een uitlaatklep na een lange werkweek, tuinieren! De zorg voor je planten, je eigen moestuin of je gazon, er is altijd iets te doen in de tuin. We hebben natuurlijk een mooie lente achter de rug, maar slecht weer had ons hierna ook weten te vinden. Het onkruid is dus alweer lekker opgekomen en het is tijd om de tuin op te knappen. Nu is het in de zomer een mooie tijd om dit te doen! Wanneer je heerlijk aan het tuinieren bent, kun je in de avond onder het genot van een hapje en een drankje genieten van je werk. Steek de BBQ aan, pak een biertje, en geniet!

Sier je tuin met bloemen!

Je kunt ervoor kiezen om je gehele tuin o m te bouwen naar een moestuin. Je hebt misschien wel veel eten en gezonde ingrediënten, maar uitzicht is er niet. Ook met een gazon valt er niet teveel te beleven. Het enigste voordeel is dat je een wedstrijdje grassprieten tellen kunt doen. Sier je tuin daarom met bloemen! Kies voor bijvoorbeeld wintervaste struiken of [planten die erg lang mee gaan! Fleur de boel een  beetje op met kleur en zorg voor een lekker uitzicht. Plaats een aantal plantenbakken op het terras en het tuinleven kan beginnen, heerlijk!

Het planten van bomen, wat zijn de voor- en nadelen?

Je kunt er ook voor kiezen om bomen te planten. Na een loop van tijd zul je een mooie, grote boom in je tuin hebben staan die zorgt voor schaduw en bescherming. Je4 kunt zelf een boomsoort kiezen, van een kastanjeboom tot aan een eikenboom. Let hierbij wel even op een paar punten:

  • een kastanjeboom kan zijn kastanjes in de boom naar laten vallen. Vooral met een windje moet je goed oppassen dat ze niet op je hoofd vallen!
  • Pas bij een eikenboom op voor de nesteling van eikenprocessierupsen.
  • Rooi je bomen altijd wanneer dit nodig is. Ga de ladder op, kettingzaag mee en zagen maar! Hierdoor voorkom je dat de boom veel wind vangt en voorkom je stormschade!

Onkruid wieden, hoe kom je er vanaf?

Nu is er nog één ander kwaaltje waar je nooit vanaf komt, onkruid! Je kunt ervoor kiezen om het onkruid te wieden, neem dan wel de hele wortel mee. Wanneer je niet de gehele wortel mee trekt, groeit het zo weer aan. Ook kun je kiezen voor verschillende soorten ‘gif’ die het onkruid doden. Deze zijn gemakkelijk te verkrijgen bij de bouwmarkt of het tuincentrum.

Veel plezier met tuinieren!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button