Nieuws

Kinderen op een huisdier voorbereiden

Veel mensen nemen eerst een hond en beginnen later aan kinderen. Maar het kan ook andersom zijn. Vaak zijn er gezinnen waarvan de ouders graag een huisdier willen of de kinderen willen heel graag een huisdier. Als ouders weet je dat je net als voor de kinderen, verantwoordelijk zal zijn voor het huisdier. Maar het is ook belangrijk dat je kinderen goed voorbereid zijn op het huisdier zodat deze goed verzorgd en veilig behandeld wordt. In dit artikel bespreken we daarom hoe je kinderen het best kunt voorbereiden op een huisdier.

Wat voor huisdier

De eerste vraag is natuurlijk wat voor huisdier je gaat nemen. Veel kinderen willen graag een hond of kat. Maar deze twee huisdieren zijn ook de huisdieren die om de meeste aandacht en zorg vragen. Als je hier liever niet aan begint kun je ook voor een ander huisdier kiezen. Een konijn, cavia of de iets minder bekende maar net zo leuke chinchilla kan ook een goede optie zijn. Maar als je toch voor een hond gaat is het belangrijk om je kinderen goed voor te bereiden zodat ze op de juiste manier met het dier omgaan. Voordat je aan het dier begint kun je de kinderen ook alvast wat dierenspeelgoed geven bijvoorbeeld van het merk Schleich.

Oefenen

Wanneer je kinderen graag een hond willen is het een goed idee om ze alvast een voorproefje te geven wat zorgen voor het dier inhoud. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door samen met je kinderen bij een vriend of familielid te gaan oppassen op de hond daar. Op deze manier kunnen de kinderen alvast ervaren hoe het is om een hond te hebben.

Praat er met je kinderen over

Praat met je kinderen over de verantwoordelijkheden die horen bij het hebben van een hond. Hoe vaak de hond moet worden uitgelaten bijvoorbeeld en dat je van de kinderen verwacht dat ze ook de verantwoordelijkheid daarvoor op zich zullen nemen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de kinderen laat zien dat een hond geen speelgoed is. Leer ze door het goede voorbeeld te geven een hond met respect te behandelen. Leer ze de hond ruimte te geven en rustig en kalm te benaderen.

Maak een trainingsplan

Wanneer een hond meerdere baasjes heeft als het ware is het belangrijk dat de hond niet in de war raakt over de manier waarop die getraind wordt. Bespreek daarom met het gezin standaard commando’s die je zal gebruiken voor de verschillende taken die je wilt dat de hond doet. Op deze manier zal de hond het hele gezin begrijpen en niet in de war raken.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button