Lifestyle

Tips voor het inrichten van je keuken

Ben je bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken of ben je op zoek naar wat minder ingrijpende keuken ideeën? In deze blog vind je een aantal trends die je kunt gebruiken bij het uitkiezen of inrichten van jouw nieuwe keuken.

Beter goed gejat..

Het ligt wellicht voor de hand, maar de uitdrukking “beter goed gejat, dan slecht verzonnen” bestaat niet voor niets. Ga op zoek naar keuken inspiratie bij anderen; kijk bij vrienden en familie, blader door magazines, of begin een zoektocht op Pinterest. Waar je jouw inspiratie vandaan haalt maakt niet uit. Om een goed overzicht te krijgen is het belangrijk dat je voorbeelden verzamelt en bij elkaar bewaart. Je kunt het beste hiervoor een papieren moodboard gebruiken, maar je kunt ook aan de slag op Pinterest. Het is belangrijk dat je jouw ideeën terug kunt vinden, hoe je het opslaat is aan jezelf.

De zoektocht naar een stijl

Zodra je op zoek gaat naar keukens zie je dat er enorm veel stijlen zijn. Ga je voor een moderne, landelijke of industriële keuken? Duik niet meteen in het diepe. Het is beter om eerst alle mogelijke stijlen te ontdekken en bedenken wat je leuk vindt. Als je in de breedte weet wat je leuk vindt, kun je daarna je verdiepen in de details. Als je direct je focus legt op een Scandinavisch design, dan ontdek je wellicht nooit dat je misschien liever een zwarte keuken had gehad.

Het gaat om meer dan je keuken

De inrichting van je keuken is niet af wanneer je een keuken en werkblad hebt gekozen. Natuurlijk is het design van je keuken erg belangrijk, maar net als elke andere ruimte zul je een keuken moeten inrichten. Door goed na te denken over details en door de puntjes op de i te zetten, maak je jouw keuken compleet. Dingen die vaak worden onderschat zijn de verlichting, vloer en raamdecoratie. Het is belangrijk dat deze allemaal goed aansluiten bij het geheel. Heb je veel ramen in je keuken of moet je gaan werken met kunstlicht? De juiste lampen kunnen je keuken een hele andere sfeer meegeven.

Als je veel ramen in je keuken hebt moet je ook goed nadenken over je raamdecoratie. Welke raamdecoratie je uitzoekt is geheel afhankelijk van je keuken en stijl. Wil je dat de raamdecoratie opvalt of juist niet? Jaloezieën vallen bijvoorbeeld op en sluiten goed aan bij een industrieel design, terwijl plisségordijnen passen bij een modern interieur. Ben je op zoek naar raamdecoratie die wat minder aanwezig is? Kijk dan eens naar de semi-transparante rolgordijnen van Veneta.com. Die zijn verrassend stijlvol, blokkeren de inkijk en laten toch een deel van het zonlicht door.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button