Technologie

Virtual reality als ondersteuning bij onboarding

Het inwerken van nieuwe medewerkers kan een tijd- en energie rovend proces zijn. Hoe introduceer je een nieuwe medewerker het beste aan jouw bedrijf? Hoe laat je de medewerker bekend worden met de locatie, de bedrijfscultuur, de collega’s en de werkzaamheden? Met virtual reality onboarding wordt de gebruiker op een interactieve manier geïntroduceerd aan verschillende indrukken. Je kunt bijvoorbeeld de medewerker meenemen in verschillende activiteiten, zoals vergaderingen, ‘kennismaken’ met de eigenaar van het bedrijf, die zich kan voorstellen en vertellen over de organisatie. Je kunt de medewerker meenemen in een normale werkdag zodat hij of zij er gevoel bij kan krijgen. Met virtual reality onboarding breng je veel verschillende indrukken op een innemende manier over zodat er op een effectieve manier informatie overgebracht kan worden.

Stel zorgvuldig een training samen

Hoe breng je nu de juiste boodschappen over voor een nieuwe medewerker? Het kan een uitdaging zijn een persoon in te werken voor nieuwe werkzaamheden. Er moet veel informatie in één keer overgebracht worden betreft de organisatie, werkcultuur en de verschillende afdelingen. Met het creëren van een VR ervaring kun je een volledige introductie met zorg samenstellen. Zo bied je de medewerker een introductie aan jouw bedrijf en wat er van hem of haar verwacht wordt. Ook hoef je dit maar één keer juist op te stellen, en de onboarding kan voor iedere medewerker worden gebruikt. Zo bespaar je veel tijd aan het inwerken van nieuwe medewerkers. De Pico VR bril is een all-in-one bril die met hoge resolutie scherpe beelden overbrengt voor een goede virtual reality onboarding ervaring.

Door VR ervaring meer aandacht

Naast het besparen van tijd voor een virtual reality onboarding, is het ook een effectievere manier van leren voor de medewerker. De gebruiker van de VR bril heeft door het 360 graden beeld van de Pico VR bril de ervaring echt in de omgeving te zijn. Hierdoor is het makkelijker aandacht te behouden en informatie op te nemen. Een eerste werkdag kan voor een nieuwe medewerker al snel overweldigend zijn door de verschillende indrukken en alle informatie. Door een virtual reality onboarding ervaring wordt op een laagdrempelige manier informatie overgebracht. Uit onderzoek blijkt dat informatie met een VR ervaring 2x sneller wordt opgenomen dan informatie dat overgebracht wordt door middel van video beelden. Omdat de gebruiker de ervaring heeft fysiek in de ruimte aanwezig te zijn, wordt de emotionele reactie verhoogd. Het geheugen wordt hierdoor makkelijker vastgehouden.

Controle over leerproces

Met een VR ervaring hebben medewerkers zelf controle over het leerproces. Reële werksituaties kunnen overgebracht worden en handelingen kunnen worden nagebootst, waardoor gebruikers kunnen oefenen met echte werksituaties. Leren doe je door middel van fouten maken. In een VR situatie kunnen gebruikers zonder risico fouten maken en hiervan leren. VR is hierdoor ook in opkomst voor nieuwe dokters of brandweermannen. Door realistische situaties te beoefenen wordt er op een interactieve manier gewerkt om vertrouwelijk te worden met nieuwe werkzaamheden.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button