Nieuws

Je eigen kunststudio bouwen

Je kunst professionaliseren

Veel van ons hebben een leuke hobby waar we fotograferen of schilderen. Maar sommigen nemen het serieus en proberen er hun carrière van te maken. Een van de beste dingen om te doen wanneer je kunst gaat creëren voor de verkoop is het ontwerpen van een kunststudio. Een eigen ruimte waar je professioneel kunt werken. Daarom bespreken we in dit artikel de beste tips om je eigen kunststudio te bouwen. We beginnen het artikel met misschien wel een van de belangrijkste aspecten, de verlichting.

Aangezien je niet goed kunt werken zonder goed licht is het natuurlijk logisch dat je goede verlichting nodig hebt. Zeker bij fotografie of bijvoorbeeld schilderen waar je met kleuren werkt is het belangrijk dat je zorgt dat je goed licht hebt. Anders ziet je werk er mogelijk heel anders uit in de ene soort licht dan dat het doet op andere plekken. Het fijnste licht om mee te werken is natuurlijk daglicht. Zorg er daarom voor dat je de deuren goed plaatst en veel ramen hebt zodat je fijn daglicht krijgt. Houd qua de plaatsing van ramen en deuren wel rekening met waar de zon staat op verschillende momenten tijdens de dag.

Verlichting

Tegelijkertijd kan het natuurlijk ook voorkomen dat je graag in de avond werkt als het donker is. Dan heb je goede kunstmatige studioverlichting nodig. Of een ruimte met veel natuurlijk licht is geen optie voor je. Het beste is dan zacht maar sterk licht die de studio evenredig verlicht. Een goede optie zijn dan ook spotjes.

Een ander belangrijk aspect van je studio is natuurlijk de vloer. Er zijn vele verschillende kunstvormen waar het makkelijk en veel kan voorkomen dat de vloer vies wordt of beschadigd kan raken. De beste optie voor je studio is dan ook hardhout of steen. Logischerwijs kun je het beste wegblijven van materialen zoals tapijt. Een andere handige en belangrijke toevoeging voor je studio is het hebben van een afwasbak. Dit is iets wat vele artiesten vergeten maar kan ontzettend fijn zijn als er dingen zijn om te wassen of wanneer je de studio wilt schoonmaken. Dit zijn de belangrijkste aspecten voor een goede studio. We hopen je met dit artikel goed geïnformeerd te hebben en dat je veel plezier zult hebben met je creaties. Wie weet ben jij de volgende grote artiest die een legende wordt. Heel veel succes met het creëren van je werk.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button