Nieuws

Origineel kerstpakket samenstellen? Dit zijn de beste tips! 

De feestdagen komen er weer aan en dus is het tijd voor de kerstpakketten. Als goed werkgever of als goede leidinggevende, wil je de mensen uit jouw team een kerstpakket cadeau doen waar zij ook echt blij van worden. Het kerstpakket is een blijk van waardering van het harde werk van je medewerkers en hét moment om je te onderscheiden als werkgever die zijn of haar team echt goed kent. Maar hoe stel je een uniek kerstpakket samen waar mensen echt blij van worden? In dit blog lees je de best tips!

1. Bepaal je budget

Voordat je het kerstpakket gaat samenstellen, is het belangrijk dat je weet wat je in totaal aan de kerstpakketten kunt besteden. Stel vooraf een totaalbudget op en verdeel dit over de medewerkers. Maak er een punt van om aan iedereen een kerstpakket met een gelijke waarde te geven, zo voorkom je scheve gezichten.

2. Make it personal

Je kent ze vast wel, de generieke kerstpakketten met allerlei producten die jaren in de kast blijven liggen en vervolgens weggegooid worden. Dit is natuurlijk niet het doel waarmee jij je medewerkers kerstpakketten geeft! Denk er dus goed over na wat voor producten je in het kerstpakket stopt. Je kunt wel een aantal generieke items erin voegen, zoals wat food producten, maar probeer ook een persoonlijke touch toe te voegen aan het pakket. Denk na over de hobby's, sport en/of gewoonten van je medewerkers en probeer hier op in te spelen in het pakket. Dit kan zo simpel zijn als het toevoegen van de favoriete snack van je medewerker, of een paar voetbalsokken (met kerstprint) voor die collega die ‘s weekends altijd op het voetbalveld staat. Je medewerkers zullen zich met zo’n persoonlijke noot écht gezien en gewaardeerd voelen. 

3. Geef een pakket of cadeau met betekenis

Een belangrijk onderdeel van het kerstpakket, is de betekenis die het pakket met zich meedraagt. Het pakket is geen ‘moetje’, maar een oprechte blijk van waardering. Zorg dan ook dat je items toevoegt waaruit blijkt dat je er echt over nagedacht hebt. Denk bijvoorbeeld aan producten die passen bij jullie werkzaamheden of branche.

4. Maak van het uitpakken een feestje

Presentatie is alles, ook bij het kerstpakket! Zorg dat je medewerker bij het zien van het kerstpakket al het gevoel heeft dat het een écht cadeautje is. Je kunt tegenwoordig al voor een scherpe prijs een mooie geschenkdoos kopen. Vul dit met de producten, voeg een persoonlijk kaartje bij, zet er eventueel nog een mooie strik op en voilà, het kerstpakket is ready to go!

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button