Nieuws

Waar moet je op letten als je een motor gaat kopen?

Heb jij net je motorrijbewijs gehaald? Allereerst natuurlijk gefeliciteerd! Grote kans dat je nu je eerste motor gaat kopen. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het aanschaffen van een motor? Dat vertellen we je graag in dit blog.

Wat voor motor wil je?

De eerste brandende vraag is natuurlijk, wat voor motor wil je hebben? Motoren zijn er in verschillende soorten en maten. Het ene merk zal een stuk duurder zijn dan het andere en het andere merk zal misschien juist wel meer voordelen hebben. Heb jij een leuke motor op het oog? Lees jezelf dan altijd van te voren goed in over deze motor en het merk. Een motor is meestal een flinke aanschaf en het is natuurlijk zonde als die het na een korte tijd al niet meer naar behoren doet. Daarnaast zijn sommige motoren ook een stuk duurder en lastiger in onderhoud. Allemaal dingetjes om rekening mee te houden

Waar wil je de motor kopen?

Dan de tweede vraag, waar ga je die motor kopen? Bij de officiële dealer betaald je natuurlijk gewoon de hoofdprijs maar je weet wel zeker dat de motor goed is en vaak ben je ook de eerste eigenaar. Heb je helaas niet zo’n uitgebreid budget? Dan kan een tweedehands motor ook een hele goede optie zijn. Je kunt hiervoor op marktplaats kijken of naar een handelaar toe gaan.

Hoe ga je de motor checken?

Ga je voor een tweedehands motor dan moet je deze natuurlijk wel checken voordat je hem gaat kopen. Heb je echte mega veel verstand van motoren dan kan je het vaak wel alleen af. Ben je nog niet helemaal zeker op jij alle kennis hebt voor een goede check? Neem dan altijd even iemand mee. Het zou toch zonde zijn als je de motor hebt gekocht en achteraf blijkt dat er van alles mis mee is. Zorg er ook altijd voor dat je even een testritje maakt met de motor om te zien of het rijden wel bevalt. Iedere motor is weer anders en rijdt ook weer anders. Check daarom dus altijd of de motor rijdend ook aan jouw wensen voldoet.

Waar sluit je een motorverzekering af?

Eenmaal de motor gekocht dan sluit je natuurlijk meteen een verzekering af. Maar hoe weet je nu of je een goede verzekering afsluit? Online kun je tegenwoordig heel snel en makkelijk een motorverzekering berekenen. Hierdoor heb je meteen een goed overzicht en duidelijk beeld van een goede verzekering en wat je kwijt bent.

Milan

Mijn naam is Milan Gerstemout. Ik ben begonnen met dit blog omdat ik graag de mensen om mij heen wil inspireren, informeren en wil overtuigen. Mijn doel van het blog is om mensen in te laten zien hoe we er eigenlijk voor staan. Dit kan op allerlei gebieden, als mens, als wereld of binnen een bepaald beroep. In de artikelen zul je verschillende soorten tips en trends tegenkomen op verschillende gebieden. Heb je nu een idee, zou je een samenwerking aan willen gaan of wil je een reactie plaatsen op blogartiklen? Neem dan snel contact met mij op of registreer je op de website!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zie deze ook!
Close
Back to top button